Danmark er dårligst til at tiltrække polske turister

koebenhavn_nyhavn_turisme

Den danske turistbranche er blevet bedre til at markedsføre sig i udlandet, men nye tal viser at branchen endnu ikke har fundet ud af, at der er mange potentielle turister fra vores store naboland Polen. I Norge og Sverige ved man det godt. Foto: VisitDanmark.


WARSZAWA: Polakkerne rejser som aldrig før, men ikke til Danmark. Turistbranchen i Norge og Sverige er bedre til at få polakker som turister.


Danmark ligger helt i bund i Europa, når det gælder om at tiltrække polske turister. Mens Danmark kun havde 110.000 polske turister sidste år, havde både Norge og Sverige det firedobbelte antal polakker i landet, altså cirka 400.000. Det viser en ny polsk opgørelse.

Polakker rejser mere

Polakkerne foretog 11,3 millioner turistrejser ud af landet sidste år, viser tallene fra Polens sports- og turistministerium. Det var 400.000 flere end året før og en million flere end i 2014.

Tyskland og Italien i top

Højst på listen over populære rejsemål ligger Tyskland, der fik 2,3 millioner polske turistbesøg sidste år, efterfulgt af Italien, som fik 900.000 besøg af polske turister.

Hver anden polak rejser på ferie

Ifølge tallene fra det polske sports- og turistministerium rejste 57 procent eller lidt over hver anden polak på ferie i 2016 enten til udlandet eller i Polen.
37 procent af polakkerne havde ifølge undersøgelsen ikke råd til at tage på ferie. De resterende 16 procent blev hjemme efter eget valg, af den ene eller anden grund.

LÆS MERE
Eksternt link: Rapport fra Polens sports- og turistministerium (polsk)