Dansk landshold kørt over af Lewandowski og Polen

lewandowski_og_co_euro_2016_polen_fodbold

Polen vandt lørdag 3 – 2 over Danmark i VM kvalifikationen. Robert Lewandowski scorede tre gange lørdag aften mod Danmark, der fik noteret to mål. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polen vandt sikkert over Danmark i VM fodbold kvalifikationen, men et selvmål gjorde kampen unødig spændende for polakkerne.

Polen vandt lørdag 3 – 2 over Danmark i fodbold VM 2018 kvalifikationen.

God dansk start

Danskerne kom godt fra start og havde stor boldbesiddelse, men efter et kvarters spil tog polakkerne mere og mere over. Og efter bare 20 minutters spil kunne den polske anføre og topscorer Robert Lewandowski, sende bolden forbi en chanceløs Kasper Schmeichel i det dansk mål.
    Og bare et kvarter senere – efter 35 minutters spil – scorede Lewandowski igen i det danske mål. Men forinden havde den polske stjerneangriber lavet frispark på den danske målmand. Målet blev annulleret.

Straffespark

Men allerede minuttet efter var den gal igen ved det danske mål, og igen var det Lewandowski der var tæt på. Men han blev stoppet så markant af det danske forsvar, at han fik tildelt straffespark.

Brok gav gult kort

Lewandowski tog selv sparket – og stoppede op inden skuddet – som han placerede chanceløst for Kasper Schmeichel. Lewandowski drilske trin ved straffesparket, fik den danske målmand til at kræve omspark, og da dommeren ikke kunne lukke munden på danskeren, udløst det en advarsel til den danske målmand. Den polske målscore og den danske målmand snerrede af hinanden resten af kampen.

SOS fra Polen

Men Polen var nu foran 2 – 0 efter 36 minutters spil. Polakkerne holdt presset mod danskerne, men stillingen var også 2 – 0 til Polen ved pausen. Og begge gange var det topscorer i Bundesligaen og på det polske landshold, Robert Lewandowski der kom på måltavlen. DR Sportens kommentator, Årets Reporter 2016, Andreas Kraul sagde inden pausen: SOS fra Polen, SOS fra Polen.

Hattrick

Og SOS var der god grund til. Anden halvleg var kun tre minutter gammel, da Robert Lewandowski scorede for tredje gang, og igen kunne han indkassere et vaskeægte hattrick.
    Danmark er et hold i opløsning, var DR Sportens fodboldkommentator Andreas Krauls kommentar efter det tredje Lewandowski mål.

Fjerde polske mål

Men minuttet efter trøstede Kamil Glik med nummer 15 på ryggen danskerne. Han lavede et uforklarligt selvmål. I en situation hvor han ikke var presset, men målet var en god trøst for danskerne. Nu stod der pludselig 3 – 1 til trods for fire polske scoringer. Selvmålet vil sikkert blive et stort emne i polsk presse.

Første danske scoring

Efter 68 minutter lykkedes det dog en dansker at komme på måltavlen, da Yussuf Poulsen scorede efter det andet danske hjørnespark. Nu var de danske drenge ved at komme ind i kampen igen, og polakkerne havde taget for let på føringen. I det seneste polske VM opgør mod Kasakhstan, var polakkerne foran 2 – 0 ved pausen, men satte føringen over styr og måtte nøjes med 2 – 2 og kun et enkelt point da kampen var slut.

Publikum med igen

I kampen mod Danmark stod der nu 3 – 2 cirka tyve minutter før tid, og efter nedturen fra 3 – 0 til 3 – 2 begyndte de cirka 55.000 polske fodboldfans igen at heppe på Lewandowski og hans holdkammerater. Kampen blev mere intens, Danmark havde pludseligt noget at spille for igen. Men trods flere forsøg fra såvel polsk som dansk side, så blev det ikke til flere scoringer i det unødig spændende opgør Danmark – Polen.

Næste kampe

Polen skal møde Armenien hjemme i Warszawa på tirsdag, mens Danmark samme dag skal møde Montenegro i Parken i København.

Samme som sidst

3 – 2 var samme resultat som sidst, da Polen og Danmark tørnede sammen. Det var i en venskabskamp i 2013 i Gdansk.