Danske Iversen vandt VM Grand Prix i Polen

niels_kristian_iversen_speedway

Niels-Kristian Iversen vandt lørdag sin første VM Grand Prix første plads i den polske by Torun. Arkivfoto.

TORUN: Den danske speedwaykører Niels-Kristian Iversen vandt lørdag aften VM-grandprixet i Polen.

Det danske speedway talent Niels-Kristian Iversen vandt lørdag aften finalen ved VM Grand Prix i Torun, foran den tidligere verdensmester Greg Hancock.

Svær startbane

Iversen havde fået startplads på bane 3, som var den sværeste af de fire baner. Han overhalede amerikanske Hancock helt ude i siden af banen og så sig derfra ikke tilbage.

SE STILLINGEN
    VM Speedway: Stillingen 2016

Nummer ni samlet

I den samlede stilling ligger Niels-Kristian Iversen efter lørdagens sejr på niendepladsen med 79 point. Han har tre point op til svenske Fredrik Lindgren på den ottendeplads, der udløser en billet til næste års VM-serie.

Tre polakker i top 10

VM Grand Prix føres af amerikaneren Greg Hancock, og på fjerdepladsen er polakken Bartosz Zmarzlik, ligesom pladserne som nummer 6 og 7 også indtages af polakker, nemlig henholdsvis Piotr Pawlicki og Marciej Janowski.

Oktober finale

Danske Nicki Petersen er nummer 13 på listen, men er udgået i kampen om en bedre placering, da han er skadet sæsonen ud.

Det sidste grandprix køres 22. oktober i australske Melbourne.