EU-kritisk bog af eks-præsident nu på dansk

Vaclac_Klavs_Saxo_bank_polennu

Tjekkiets tidligere præsident (2003-2013) Vaclav Klaus takkede Saxo Bank direktøren Lars Seier Christensen for sit bidrag til bogen: Europa – integration uden illusioner, som nu er kommet i en dansk udgave på forlaget People’s Press. Foto: Maja Giannoccaro, polennu.dk.


HELLERUP: Tjekkiets tidligere præsident Vaclav Klaus i Danmark for at tale om sin EU-kritiske bog: Europa – integration uden illusioner.


Tjekkiets tidligere præsident Vaclav Klaus var onsdag på besøg hos Saxo Bank i Hellerup ved København. Her skulle han præsentere sin seneste bog – Europa – integration uden illusioner – der nu er udgivet på dansk af forlaget People’s Press. Vært var Saxo Banks medstifter og direktør, Lars Seier Christensen, der er sponsor for udgivelsen af den danske version.

EU-kritisk bog

Bogen, Europa – integration uden illusioner, er en kritisk bog om EU. I bogen gør Vaclav Klaus status over det europæiske samarbejdes udvikling og mulige afvikling. Han analyserer de forskellige faser i EU’s udvikling, og tager bladet for munden i en hård kritik af vore dages eurokrati – som han kalder laget af bureaukrater og karrierepolitikere.

Klaus mener, at de har forvandlet visionerne om Europa til en dyb krise, der i dag truer de enkelte nationalstaters eksistens og kontinentets økonomiske og politiske stabilitet.

Fred, splid og fattigdom

Vaclav Klaus skriver blandt andet, at det er skæbnens ironi, at det projekt der skulle samle Europa i fred, er blevet kilde til splid og fattigdom.

Bank-forfatter

Saxo Banks karismatiske direktør, Lars Seier Christensen var ikke bare vært for den tidligere tjekkiske præsident, han har også skrevet bogens efterskrift, og han deler mange af præsidentens synspunkter. Saxo Bank er en international bank, med aktiviteter i Polen, og kendt blandt andet for sit sponsor-aftale med Bjarne Riis’s cykelhold.

Flere udgivelser

Det er ikke første gang at Vaclav Klaus, der var præsident i Tjekkiet fra 2003 – 2013, har fået en bog udgivet på dansk. I 2009 udgav samme forlag, People’s Press bogen: Blå planet i grønne klæder som Klaus skrev mens han stadig var præsident.

LÆS MERE
Eksternt link: People’s Press hjemmeside om bogen