Valuta:100 PLN koster 175,55 DKK
Mandag 24 juli 2017

Her skal man drikke vodka til gourmet menuerne

Engagerede og vidende tjenere sørger både for underholdning og en saglig indføring i samspillet mellem gastronomi og vodka i mere end 250 varianter. Foto: Niels Husted, polennu.dk.
polennu.dk kom forbiWARSZAWA: På en fin gourmet restaurant i Polens hovedstad er det vodka man skal drikke til menuerne. Stedet er med i seneste Michelin guide.
Af: Jens Mørch
26. maj 2017 - 10:37

Det har vel altid været normen, at finere madlavning og højere gastronomi skal serveres med en passende vin. Alt efter måltidets sammensætning udvælges den rette vin. Det er også de franske vinbønders påstand, men sådan ser man ikke på det i Warszawa. Her er der vodka på menuen, og vel at mærke forskellige typer af vodka, der omhyggeligt er udvalgt til hver eneste ret på restaurantens menukort.

Vodka restaurant

Vi er på Elixir Dom Wodki restauranten i hjertet af Warszawa tæt ved Grand Teater. En nyåbnet restaurant der tilbyder polske traditionelle retter bygget på 600 års tradition og tilført moderne tilpasninger og nuancer i smagssammensætningerne. Til at skylle maden ned med, kan man vælge blandt 250 forskellige vodkatyper, men det skal man ikke selv blive fortvivlet over. Restauranten har nemlig en særlig vodka anbefaling til hver eneste ret på menukortet.

SE MENUKORT
polennu.dk: Menukort på vodkarestaurant

Michelin guide

Det er måske næppe et koncept man umiddelbart vil forbinde med en moderne gourmetrestaurant, men det kan man roligt gøre. Restauranten er nemlig med i årets Michelin-guide over restauranter i europæiske storbyer. Og folkene bag den utraditionelle restaurant er da heller ikke tilfældigt udvalgt.

Fin baggrund

Michal Tkaczyk, der er daglig chef på restauranten, har arbejdet på Hotel Sheraton i Warszawa, og senest var han køkkenchef på et af Polens bedste hoteller – Hotel Bristol ved siden af præsidentpaladset. Chefen har endvidere høstet en lang række priser og er international anerkendt for sit gastronomiske virke.

To slags vin

Til de gæster som ikke helt er med på vodka-konceptet, så tilbyder restauranten da også vin. Men hvor der kan vælges mellem utallige slags vodka, så er det nemmere for vindrikkerne at træffe det rette valg. På restauranten har man kun to slags vin: Hvid og rød.

LÆS MERE
Eksternt link: Elixir Dom Wodki

Dansker-visit

En af Danmarks mest erfarne og gastronomisagkyndige journalister Lars Dyhr, der ellers ikke er nem at imponere, udtrykte stor begejstring efter sit besøg i restauranten.

- Jeg er overrasket, det var virkelig en gastronomisk oplevelse og et sjovt koncept, siger chefredaktør Lars Dyhr, Check In Billund til polennu.dk. Han har sammen med andre danske journalister været på besøg Warszawa i forbindelse med den nyåbnede Wizz Air flyrute mellem Billund/LEGOLAND og Warszawa Chopin Lufthavn.

LÆS MERE

Mest læste (Danmark)

Seneste

Mest læste (i dag)

Polen

Vejret

I dag, 25. juli 2017
00:00-06:00

Delvis skyet

Delvis skyet
17 °C

I dag, 25. juli 2017
00:00-06:00

Skyet

Skyet
16 °C

I dag, 25. juli 2017
00:00-06:00

Delvis skyet

Delvis skyet
21 °C

I dag, 25. juli 2017
00:00-06:00

Skyet

Skyet
19 °C

I dag, 25. juli 2017
00:00-06:00

Kraftig regn

Kraftig regn
18 °C

Debat

4. juni 2014 - 10:42
ØSTERBRO: Den 4. juni 1989 blev de første frie valg i Polen gennemført. Selv om det er 25 år siden er årsdagen mere aktuel end nogensinde før, skriver redaktør Jens Mørch.
26. maj 2015 - 12:19
DR Deadline dækkede omfattende den spanske kommunalvalg, men ikke præsidentvalget i Polen? - skriver Mr. East redaktør Ota Tiefenbock.
25. oktober 2015 - 1:49
Valget søndag den 25. oktober til parlamentet i Polen, er måske det mest spændende polske valg nogensinde.
13. marts 2016 - 20:04
Urszula Zarzycka, polennu.dk, skriver blog om Polens faste- og påsketraditioner.
8. juli 2016 - 3:02
Analyse og vurderingen af NATO, Polen og Danmark forud for alliancens topmøde i Warszawa af polennu.dk chefredaktør Jens Mørch.
26. november 2016 - 18:57
Advent og juletiden står for døren. Selv om den polske og den danske jul har sammenfald, er der alligevel store forskelle i tradition og skikke, skriver Urszula Zarzycka.

Profiler