Her skal man drikke vodka til gourmet menuerne

    vodka_restaurant_polennu

    Engagerede og vidende tjenere sørger både for underholdning og en saglig indføring i samspillet mellem gastronomi og vodka i mere end 250 varianter. Foto: Niels Husted, polennu.dk.


    WARSZAWA: På en fin gourmet restaurant i Polens hovedstad er det vodka man skal drikke til menuerne. Stedet er med i seneste Michelin guide.


    Det har vel altid været normen, at finere madlavning og højere gastronomi skal serveres med en passende vin. Alt efter måltidets sammensætning udvælges den rette vin. Det er også de franske vinbønders påstand, men sådan ser man ikke på det i Warszawa. Her er der vodka på menuen, og vel at mærke forskellige typer af vodka, der omhyggeligt er udvalgt til hver eneste ret på restaurantens menukort.

    Vodka restaurant

    Vi er på Elixir Dom Wodki restauranten i hjertet af Warszawa tæt ved Grand Teater. En nyåbnet restaurant der tilbyder polske traditionelle retter bygget på 600 års tradition og tilført moderne tilpasninger og nuancer i smagssammensætningerne. Til at skylle maden ned med, kan man vælge blandt 250 forskellige vodkatyper, men det skal man ikke selv blive fortvivlet over. Restauranten har nemlig en særlig vodka anbefaling til hver eneste ret på menukortet.

    SE MENUKORT
    polennu.dk: Menukort på vodkarestaurant

    Michelin guide

    Det er måske næppe et koncept man umiddelbart vil forbinde med en moderne gourmetrestaurant, men det kan man roligt gøre. Restauranten er nemlig med i årets Michelin-guide over restauranter i europæiske storbyer. Og folkene bag den utraditionelle restaurant er da heller ikke tilfældigt udvalgt.

    Fin baggrund

    Michal Tkaczyk, der er daglig chef på restauranten, har arbejdet på Hotel Sheraton i Warszawa, og senest var han køkkenchef på et af Polens bedste hoteller – Hotel Bristol ved siden af præsidentpaladset. Chefen har endvidere høstet en lang række priser og er international anerkendt for sit gastronomiske virke.

    To slags vin

    Til de gæster som ikke helt er med på vodka-konceptet, så tilbyder restauranten da også vin. Men hvor der kan vælges mellem utallige slags vodka, så er det nemmere for vindrikkerne at træffe det rette valg. På restauranten har man kun to slags vin: Hvid og rød.

    LÆS MERE
    Eksternt link: Elixir Dom Wodki

    Dansker-visit

    En af Danmarks mest erfarne og gastronomisagkyndige journalister Lars Dyhr, der ellers ikke er nem at imponere, udtrykte stor begejstring efter sit besøg i restauranten.

    – Jeg er overrasket, det var virkelig en gastronomisk oplevelse og et sjovt koncept, siger chefredaktør Lars Dyhr, Check In Billund til polennu.dk. Han har sammen med andre danske journalister været på besøg Warszawa i forbindelse med den nyåbnede Wizz Air flyrute mellem Billund/LEGOLAND og Warszawa Chopin Lufthavn.