Valuta:100 PLN koster 173,42 DKK
Mandag 21 maj 2018

Ny flyrute til Poznan markeres med kulturkonference

Den polske musiker og debattør Czeslaw Mozil, der er opvokset i Danmark holder indlæg på Dansk-polsk Kulturkonference i Billund fredag, den 3. november blandt andet sammen med Polens ambassadør og polske dansk professorer. Fra dansk side deltager: Andreas Kraul, Michael Metz Mørch, Joanna Landsvig, Svend Gottschalk Rasmussen, Peter Tærø Nielsen, Ole Wendorff-Østergaard. Per Wium er ordstyrer. Arkivfoto.
Danmark-PolenBILLUND: Den tredje flyforbindelse til Polen fra Danmarks næststørste lufthavn markeres med en dansk-polsk kulturkonference og besøg af dansk studerende fra Poznan.
Af: Jens Mørch
31. oktober 2017 - 9:16

En ambassadør, en generalsekretær, en musiker og debattør, to professorer, en ungdomsformand, en lektor, en filmproducer, en erhvervsmand og en sportsjournalist er blandt talerne til dansk-polsk Kulturkonference i Billund Lufthavn, der gennemføres fredag.

SE PROGRAM
polennu.dk: Dansk-polsk Kulturkonference, Billund Lufthavn


Dansk-polsk kultursamarbejde

Det er lufthavnen der sammen med Det Danske Kulturinstitut og Adam Mickiewicz Universitet i Poznan, der gennemfører konferencen i forbindelse med åbningen af en ny direkte rute mellem Billund og Poznan. I forvejen kan man flyve direkte til de to polske byer Warszawa og Gdansk.

- Vi ser det som en meget vigtig opgave, at understøtte og udbygge den lokale og regionale udvikling – nye direkte flyruter fra Billund Lufthavn har stor samfundsøkonomisk og kulturel betydning. Og vores kompetence er forbindelsen til resten af verden fra Billund, siger direktøren for lufthavnen.

Danskstuderende til Danmark

- Vor nye direkte forbindelse er til Polens femte største by Poznan, der også er en berømt universitetsby. Vi har inviteret tredje og fjerdeårs studerende fra danskstudierne på det prestigefyldte Adam Mickiewicz Universitet i Poznan til Billund og Aarhus. Her vil de udover at deltage i vores Dansk-polske Kulturkonference også møde danske studerende i Aarhus, siger direktør, Kjeld Zacho Jørgensen, Billund Lufthavn.

Talerne i Billund

På konferencen bliver der oplæg af: Henryka Moscicka-Dendys, Polens ambassadør i Danmark - Michael Metz Mørch, generaldirektør Det Danske Kulturinstitut - Czeslaw Mozil, musiker og debattør - Joanna Landsvig, formand for Silba - Svend Gottschalk Rasmussen, lektor på Syddansk Universitet - Andrzej Szubert, professor Adam Mickiewicz Universitetet - Peter Tærø Nielsen, advokat og erhvervsmand, Warszawa - Ole Wendorff-Østergaard, dansk-polsk filmproducer - Andreas Kraul, kommentator, DR Sporten. Dagens ordstyrer bliver Per Wium.

SE PROGRAM
Polennu.dk: Dansk-polsk Kulturkonference, Billund Lufthavn

LÆS MERE

Mest læste (Danmark)

Seneste

Mest læste (i dag)

Seneste

Polen

Vejret

I dag, 21. maj 2018
12:00-18:00

Delvis skyet

Delvis skyet
20 °C

I dag, 21. maj 2018
12:00-18:00

Skyfrit

Skyfrit
17 °C

I dag, 21. maj 2018
12:00-18:00

Delvis skyet

Delvis skyet
19 °C

I dag, 21. maj 2018
12:00-18:00

Skyet

Skyet
21 °C

I dag, 21. maj 2018
12:00-18:00

Delvis skyet

Delvis skyet
20 °C

Debat

29. marts 2018 - 15:39
Urszula Zarzycka, polennu.dk, skriver blog om Polens faste- og påsketraditioner.
8. juli 2016 - 3:02
Analyse og vurderingen af NATO, Polen og Danmark forud for alliancens topmøde i Warszawa af polennu.dk chefredaktør Jens Mørch.
14. december 2017 - 7:46
Advent og juletiden står for døren. Selv om den polske og den danske jul har sammenfald, er der alligevel store forskelle i tradition og skikke, skriver Urszula Zarzycka.
18. december 2017 - 16:52
Kommentar af chefredaktør Jens Mørch, polennu.dk til tidligere ambassadør Laurids Mikaelsens kronik om Polen i Jyllands-Posten.
20. december 2017 - 16:06
Kommentar af chefredaktør Jens Mørch, polennu.dk til Danmarks udenrigsminister Anders Samuelsen om Polen.
26. december 2017 - 8:39
Søren Espersen, Dansk Folkeparti og formand for Udenrigspolitisk Nævn bør trække sig som formand, mener redaktør Jens Mørch, polennu.dk.

Profiler