Polen fortsætter kursen mod fodbold VM

polen_i_storsejr

Der var jubel i det polske omklædningsrum, da Lewandowski og hans holdkammerater vandt med tenniscifrene 6-1 over Armenien på udebane. Privatfoto.

FODBOLD: Med en sejr på hele 6-1 over Armenien kan Polen med et point mod Montenegro søndag spiller sig til VM i Rusland.

Efter blamagen mod Danmark har det polske landshold igen fundet formen, og torsdag aften spillede holdet sig uhyre tæt på VM i Rusland næste sommer.

På udebane vandt Polen med hele 6-1 over Armenien, og dermed er billet til VM en realitet med minimum uafgjort i gruppens sidste kamp, der er et opgør på hjemmebane mod Montenegro, som Polen på udebane slog 2-1 tilbage i marts.

Lewandowski topscorer

I aftenens kamp viste Robert Lewandowski atter sin målnæse og leverede et hattrick. Det bringer ham op på en måltotal i VM-kvalifikationen på 15 mål, hvilket gør ham til topscorer foran Christiano Ronaldo.

Kamil Grosicki åbnede scoringen allerede efter to minutter, hvorefter Lewandowski med to mål på otte minutter udbyggede føring til 3-0, inden hjemmeholdet fik reduceret inden pausen.

Sikker på playoff-kampe

I anden halvleg slog polakkerne en mulighed spænding ihjel med yderligere tre scoringer, og dermed er de hvide og røde altså godt på vej mod VM i Rusland.

Skulle Polen snuble hjemme mod Montenegro og tabe, og Danmark samtidig vinder over Rumænien, er holdet dog sikret en andenplads i puljen og dermed adgang til to playoff-kampe.