Valuta:100 PLN koster 172,86 DKK
Søndag 27 maj 2018

Polen kan blive et af Danmarks vigtigste eksportmarkeder

Thomas Rizk, der arbejder for Eksportrådet og er chef for handel- og økonomiafdelingen på Danmarks ambassade i Warszawa siden september, vil med en mini-konference i Udenrigsministeriet sætte mere skub i indsatsen for at få flere små og mellemstore danske virksomheder til at have fokus på eksportmarkederne i Polen og Ukraine. Foto: Marta Orlikowska.
Danmark-PolenKØBENHAVN: Polen kan blive lige så vigtigt et eksportmarked som Tyskland, Norge og Sverige er i dag, siger Thomas Rizk, chef for handelsafdelingen på Danmarks ambassade i Warszawa.
Af: Jens Mørch
31. januar 2017 - 22:04

- Polen er et vigtigt eksportmarked for danske virksomheder. Vi har oplevet en dansk vækst i eksporten til Polen på 8 procent i 2014, og 10 procent i 2015, og selv med en forventet mindre vækst i 2016 tyder udviklingen på at væksten vil fortsætte i 2017.

Konference om eksport til Polen

En mini-konference i Udenrigsministeriet skal gøre flere danske virksomheder interesserede i nabomarkedet mod sydøst, siger Thomas Rizk chef for handelsafdelingen på Danmarks ambassade i Warszawa:

- Der er mange gode grunde til at tro på, at en fortsat vækst på få år kan gøre det polske marked lige så vigtigt for den danske eksport som markederne i Tyskland, Norge og Sverige er det for Danmark i dag, siger Thomas Rizk til polennu.dk.

LÆS MERE
Udenrigsministeriet: Eksportkonference Polen og Ukraine

Niende største marked

- Polen har haft en enorm vækst siden landet blev frit for 27 år siden, og er i dag det 9. største marked for danske virksomheder.

- I mange år har Polen været karakteriseret som et produktionsland, men i dag er Polen mere et interessant marked for danske løsninger. De polske forbrugere, myndigheder og virksomheder er i stigende grad på udkig efter danske innovative løsninger og dansk kvalitet, ligesom mange polakker er blevet inspireret af den danske livsstil, siger Thomas Rizk.

- Det bliver nemmere og nemmere at rejse mellem Polen og Danmark, og i marts bliver også Vestdanmark forbundet med den polske hovedstad, når en ny flyrute mellem Warszawa og Billund/Legoland åbner, siger Thomas Rizk, chef for handelsafdelingen på Danmarks ambassade i Warszawa.

Danske erfaringer

Til inspiration for de danske virksomhedsledere kommer blandt andet direktøren for det højaktuelle KMD Data i Polen til konferencen, og fortæller om virksomhedens første to år i Polen, ligesom Danfoss polske direktør vil fortælle om den danske virksomheds rejse fra da Muren faldt og frem til i dag.

SE PROGRAM
Udenrigsministeriet: Eksportkonference Polen og Ukraine

Polsk region med

På seminaret vil der også være en repræsentant for en af Polens 16 regioners erhvervsfremme organisationer, der kan give assistance om etableringsforhold og støttemuligheder. Det er region Vestpommern, hvor Szczecin er hovedby, der er repræsenteret i København. Regionen er den i Polen med fleste danske investeringer, og det var blandt andet her at danske Netto begyndte sine polske aktiviteter. Siden er det gået meget stærkt, og flere år i træk har Netto kæden var årets detailkæde i Polen.

Interesserede kan høre mere om danske erfaringer og om mulighederne for at etablere sig i Polen og Ukraine på seminaret i Udenrigsministeriet.

TILMELDING
Udenrigsministeriet: Seminar 8. februar.

LÆS MERE

Mest læste (Danmark)

Seneste

Mest læste (i dag)

Seneste

Polen

Vejret

I dag, 28. maj 2018
00:00-06:00

Delvis skyet

Delvis skyet
16 °C

I dag, 28. maj 2018
00:00-06:00

Delvis skyet

Delvis skyet
16 °C

I dag, 28. maj 2018
00:00-06:00

Opholdsvejr

Opholdsvejr
18 °C

I dag, 28. maj 2018
00:00-06:00

Skyfrit

Skyfrit
17 °C

I dag, 28. maj 2018
00:00-06:00

Delvis skyet

Delvis skyet
20 °C

Debat

29. marts 2018 - 15:39
Urszula Zarzycka, polennu.dk, skriver blog om Polens faste- og påsketraditioner.
8. juli 2016 - 3:02
Analyse og vurderingen af NATO, Polen og Danmark forud for alliancens topmøde i Warszawa af polennu.dk chefredaktør Jens Mørch.
14. december 2017 - 7:46
Advent og juletiden står for døren. Selv om den polske og den danske jul har sammenfald, er der alligevel store forskelle i tradition og skikke, skriver Urszula Zarzycka.
18. december 2017 - 16:52
Kommentar af chefredaktør Jens Mørch, polennu.dk til tidligere ambassadør Laurids Mikaelsens kronik om Polen i Jyllands-Posten.
20. december 2017 - 16:06
Kommentar af chefredaktør Jens Mørch, polennu.dk til Danmarks udenrigsminister Anders Samuelsen om Polen.
26. december 2017 - 8:39
Søren Espersen, Dansk Folkeparti og formand for Udenrigspolitisk Nævn bør trække sig som formand, mener redaktør Jens Mørch, polennu.dk.

Profiler