Polen tabte med værdighed til Norge ved VM

vm_haandbold_polen_frankrig

Polens håndboldherrer kæmpede bravt i det første opgør mod Norge ved VM i Frankrig, men tabte pusten mod kampens afslutning. Foto: ZPRP

PARIS: Polens håndboldherrer spillede lige op mod Norge i 50 minutter i den første kamp ved VM, men tabte mod kampens slutning.

Polens håndboldherrer kæmpede bravt torsdag mod Norge, i den første kamp ved VM i Frankrig. Polakkerne kom foran fra kampens start, og Norge var aldrig mere end et mål foran Polen. I al fald i de første 50 minutter.

Ti afgørende minutter

De to hold spillede lige op til stillingen 20 – 20 indtil ti minutter før tid. Men så tabte polakkerne pusten, og Norge scorede endnu to gange til slutstillingen 22 – 20 til Norge.

Målfattig kamp

De to målmænd tilskrives en stor del af æren for den målfattige kamp. Den polske målvogter Adam Malcher havde 17 redninger ud af 39 forsøg, og en redningsprocent på 44. Han reddede tre ud af syv straffekast. Træneren var da også tilfreds med sit hold, trods nederlaget.

Vi var tæt på

– Vi havde muligheden for at vinde over et af de bedste hold i verden. Jeg er glad for, at vi kæmpede hele vejen igennem. Desværre kunne vi ikke i de sidste ni minutter score på den norske målmand, sagde den polske landstræner Talant Dujshebaev efter kampen.

Polens næste kamp er lørdag eftermiddag mod Brasilien. Polen er i VM pulje A sammen med Frankrig, Brasilien, Rusland og Norge.