Polen vandt første kamp ved fodbold EM

lewandowski

Polens anfører og topscorer Robert Lewandowski kom ikke på måltavlen i opgøres mod Nordirland, til gengæld havde nordirerne tre mand omkring den farlige angriber kampen igennem. Det gav plads til andre stærke spillere i det polske angreb, blandt andet målscoreren Arkadiusz Milik med nummer 7 på ryggen. Foto: Martin Bager, polennu.dk.

NICE: Polen vandt i aften over Nordirland i den første kamp ved EM i fodbold (EURO 2016) i Frankrig.

Det var Polen der sad på det meste af spillet i første halvleg i det første polske opgør ved EM i fodbold i Frankrig. Efter 40 minutters spil havde Polen haft ni forsøg på mål, mens Nordirland stadig havde et til gode. Men trods det polske overtag i spillet og chancer så forblev første halvleg en målløs affære.

Forløsning efter 50. minutter

I anden halvleg fortsatte presset fra de polske tropper mod det nordirske mål, og efter bare 5 minutters spil af anden halvleg (50. minut) lykkedes det Arkadiusz Milik med nummer 7 på ryggen, at score det første mål for Polen med et hårdt langskud med venstre benet. Det var hans 11. mål for Polen. Han spiller til daglig i Ajax, hvor han har scoret 21 gange.

Jubel ved hjørnespark

Det var efter scoringen stadig polakkerne der sad på spillet, hvilket tydeligt blev demonstreret da de nordirske fodboldfans brød ud i klapsalver, da Nordirland fik sit først hjørnespark efter 66. minutters spil

Et enkelt forsøg

Nordirland havde et enkelt farligt forsøg i det 71. minut, men det blev afværget af en stærk spillende polsk målmand. Efter 85 minutters spil kom nordirerne tæt på igen, men kiksede med afslutningen i et ellers meget flot opspil. Det samme skete to minutter senere, hvor det var polakkerne der var tæt på. Dommeren forlængede spilletiden med tre minutter og spændingen fortsatte. England mistede sejren i overtiden mod Rusland ved kampen lørdag. Polakkerne syntes tilfredse med resultatet 1 – 0. Og det blev da også kampens resultat. 33.000 tilskuere overværede kampen i Nice.

God stemning

I modsætning til opgøret lørdag mellem England og Rusland, så har der været god stemning i Nice blandt polakker og nordirere der har holdt fælles fester i byen, oplyser politiet i Nice. Og der var heller ingen optøjer under kampen, som det også skete da Rusland og England spillede mod hinanden.

Next stop Tyskland

Næste kamp for polakkerne bliver på torsdag mod verdensmestrene fra Tyskland, mens Nordirland skal spille sit næste opgør mod Ukraine, polakkernes sidste modstander i gruppespillet. Polen besejrede Tyskland hjemme i kvalifikationen, men tabte på tysk græs.

LÆS MERE
polennu.dk: Polen i stærkeste opstilling til fodbold EM

Holdene

Polen: 1. Wojciech Szczesny – 20. Lukasz Piszczek, 15. Kamil Glik, 2. Michal Pazdan, 3. Artur Jędrzejczyk – 16. Jakub Błaszczykowski (80, 11 Kamil Grosicki), 10. Grzegorz Krychowiak, 5. Krzysztof Mączyński (78, 6. Tomasz Jodłowiec), 7. Arkadiusz Milik, 21. Bartosz Kapustka (88, 17 Slawomir Peszko) – 9. Robert Lewandowski.

Nordirland: 1. Michael McGovern – 2. Conor McLaughlin, 20. Craig Cathcart, 5. Jonny Evans, Gareth McAuley 4. – 17. Paddy McNair (46, 14. Stuart Dallas), 8. Steven Davis, 16. Oliver Norwood, 6. Chris Baird . (76, 19. Jamie Ward) 3. Shane Ferguson (66, 11 Conor Washington) – 10. Kyle Lafferty Gule kort: . Kapustka – Cathcart Dommer: Ovidiu Haţegan (Rumænien)