Valuta:100 PLN koster 172,85 DKK
Torsdag 16 august 2018

Polsk brød

PolenBrødet har en symbolsk betydning i den polske tradition. Man modtager gæster med brød og salt. Det er en levende tradition i Polen. Værten viser sine besøgende, at de er velkomne.

Opskriften på et godt polsk hjemmebag.
Ingredienser:
2 kg fuldkornshvedemed
450 g hvedeklid
100 g hasselnød
100 g valnød
100 g gær
30 g kommen
30 g have-merian
30 g jomfru i det grønne/sortkommen
20 g salt
2,5 l lunkent vand

Rør først gæren ud i vandet, og tilsæt det til hvedemel blandet med kommen, hvedeklid, have-merian, sortkommen og salt. Herefter bland det godt sammen med hånden, og tilsæt nødder til sidst. Lad dejen hæve i 15 minuter indtil den er halv større. Bland den godt igen efter hævning.

Forvarm ovnen til 195 grader. Smør former med smør og drys med hvedeklid. Fordel dejen i 4 stykker, og held dejen over i formerne. Dryss hvedeklid ud over, og bag brødet i 110 minuter.

Lad brødet køle ned, og skær det i tynde skiver før servering.

Opskriften stemmer fra bogen "Det polske køkken i det 21. århundrede" af Wojciech Modest Amaro, som driver en restaurant i Warszawa med de højeste internationale udmærkelser i Polen.

16. november 2012 - 16:10
EMNE

Mest læste (Danmark)

Seneste

Mest læste (i dag)

Seneste

Polen

Vejret

I dag, 17. august 2018
06:00-12:00

Opholdsvejr

Opholdsvejr
15 °C

I dag, 17. august 2018
06:00-12:00

Opholdsvejr

Opholdsvejr
16 °C

I dag, 17. august 2018
06:00-12:00

Skyfrit

Skyfrit
16 °C

I dag, 17. august 2018
06:00-12:00

Opholdsvejr

Opholdsvejr
15 °C

I dag, 17. august 2018
06:00-12:00

Skyfrit

Skyfrit
17 °C