Valuta:100 PLN koster 177,74 DKK
Søndag 28 maj 2017

Polsk croissant

Polsk croissant
PolenPolsk croissant (Rogal swietomarcinski) kommer fra Poznan og Wielkopolskie-regionen.

Den polske croissant indeholder sukkerglasur og hakkede nødder, og er lavet på en crossaintdej med gær, og mange andre ingredienser, bl.a. hvide birkes, rosiner, kandiserede frugt, nødder, bruges til fyld.

Den polske croissant så dagens lys en Mortensdag, den 11. november. Den dag spiste Poznans beboere croissanter, som kun var bagt til at nyde Mortensdag. Bagetraditionen er 150 år gammel.

Den polske croissant kan købes hele året, men forbruget stiger omkring Mortensdag.

Den polske croissant (Rogal swietomarcinski) er et af Polens 36 EU-beskyttede produkter, når det gælder madvarer.

13. november 2012 - 21:26
EMNE

Mest læste (Danmark)

Seneste

Mest læste (i dag)

Polen

Vejret

I dag, 28. maj 2017
12:00-18:00

Skyfrit

Skyfrit
23 °C

I dag, 28. maj 2017
12:00-18:00

Delvis skyet

Delvis skyet
24 °C

I dag, 28. maj 2017
12:00-18:00

Skyfrit

Skyfrit
21 °C

I dag, 28. maj 2017
12:00-18:00

Skyfrit

Skyfrit
23 °C

I dag, 28. maj 2017
12:00-18:00

Skyfrit

Skyfrit
23 °C

Debat

4. juni 2014 - 10:42
ØSTERBRO: Den 4. juni 1989 blev de første frie valg i Polen gennemført. Selv om det er 25 år siden er årsdagen mere aktuel end nogensinde før, skriver redaktør Jens Mørch.
26. maj 2015 - 12:19
DR Deadline dækkede omfattende den spanske kommunalvalg, men ikke præsidentvalget i Polen? - skriver Mr. East redaktør Ota Tiefenbock.
25. oktober 2015 - 1:49
Valget søndag den 25. oktober til parlamentet i Polen, er måske det mest spændende polske valg nogensinde.
13. marts 2016 - 20:04
Urszula Zarzycka, polennu.dk, skriver blog om Polens faste- og påsketraditioner.
8. juli 2016 - 3:02
Analyse og vurderingen af NATO, Polen og Danmark forud for alliancens topmøde i Warszawa af polennu.dk chefredaktør Jens Mørch.
26. november 2016 - 18:57
Advent og juletiden står for døren. Selv om den polske og den danske jul har sammenfald, er der alligevel store forskelle i tradition og skikke, skriver Urszula Zarzycka.

Profiler