Polsk mjød (Poltorak) har en karakteristisk honningaroma og 15-18% alkohol indholdet. Mjøden kan have forskellige farver fra gylden til ravguld, som afhænger af hvilken type honning der benyttedes under fremstilling. Der bruges mange råvarer til fremstillingen: honning, højtvirkende mjødgær, naturlige frugtjuicer, kanel, muskantnød, ingefær, kryddernelikker og eventuelt ethanol.
Fremstillingen af polsk mjød (Poltorak) sker i 8 trin, og for at opnå den unikke smag og dufte må mjøden lagres og modnes mindst 3 år.
Traditionen for mjødfremstillingen i Polen er mere end 1000 år gammel, og der findes oplysningerne om polske mjød i teksten fra 966 skrevet af Ibrahim Ibn Jakub, som var den spanske diplomat og købmand.
Mjødens navn “Półtorak” (halvanden) stemmer fra tallet 1,5 (“półtora” på polsk), som beskriver forholdet mellem honning og vandt: en del honing til en halv del vand. I Polen fremstilles der også 3 andre slags af mjød “Dwojniak”, “Trojniak” og “Czworniak”, som varierer ved forskelligt honning indholdet.
Den polske mjød i alle 4 varianter står på listen af Polens 36 EU-beskyttede produkter, når det gælder drikkevarer.