Skihopper vinder første guld til Polen ved vinter-OL

2018-02-17-ski-jumping-men-large-hill-thumbnail

Kamil Stoch har deltaget ved vinter-OL fire gange. Det var hans tredje guldmedalje. Foto: Olympc.org

PYEONGCHANG: Skihopperen Kamil Stoch vinder den første polske guldmedalje ved de olympiske vinterlege i Sydkorea

Et spring på 136,5 meter og flotte stilkarakterer sikrede den polske skihopper Kamil Stoch en førsteplads og dermed guld i skihop på lange bakke ved de olympiske vinterlege i Pyeongchang, Sydkorea.

Medaljen var Polens første ved vinter-OL. I konkurrencen på den korte bakke sluttede Kamil Stoch lige uden for medaljerækken som nummer fire.

Andreas Wellinger fra Tyskland vandt sølv, mens nordmanden Robert Johansen sikrede sig bronzemedaljen.

Tre andre polakker var med i finalen. Dawid Kubacki blev nummer 10, Stefan Hula kom på 15. pladsen, mens Maciej Kot endte som nummer 19.

Stochs fjerde vinter-OL

Det er fjerde gang Kamil Stoch deltager i vinter-OL. Ved legene i 2014 i den russiske by Sochi vandt han dobbelt guld med sejre på både den korte og lange skihopbakke.

For fire år siden vandt polske atleter i alt seks medaljer.

Inden vinterlegene i Pyeongchang begyndte, udtalte den polske sportsminister, Witold Banka, at to til tre medaljer til Polen ville være et realistisk mål.