Stor polsk succes ved de Paralympiske Lege i London

Polen_sluttede_som_9_bedste_nation_ved_PL

Rafal Wilk vandt dobbelt guld i landevejscykling og enkeltstart. Foto: London2012

LONDON: De polske deltagere vandt i alt 36 medaljer ved de Paralympiske Lege. Det placerer Polen som nummer ni blandt nationerne.

De Paralympiske Lege sluttede søndag aften.

De polske deltagere kan de tilbage på to succesfulde uger i London.

I alt vandt på 36 medaljer ved legene, heraf 14 af guld, 13 af sølv og 9 bronzemedaljer.

Dobbelt guld

De sidste konkurrencedage bød blandt andet på dobbelt guld til cykelrytteren Rafal Wilk i landevejsløb og enkeltstart.

Det polske herrerhold vandt guld i en af klasserne i bordtennis, mens det blev til sølv i en anden klasse, samt bronze til det polske kvindehold i bordtennis.

Kina bedste nation

Højdespringeren Maciej Lepiato kunne også rejse hjem til Polen med en guldmedalje i bagagen. Det samme kan Mateusz Michalski, som vandt guld i 100 meter løb.

Kina blev den suværent bedste nation med 58 medaljer, heraf 24 af guld.