10 millioner mennesker flygtet fra Ukraine til Polen

Flygtninge ukrainske mennesker
Polen har nu taget imod 10 millioner flygtninge der er kommet til landet fra Ukraine, efter et år af den seneste russiske angrebskrig mod Ukraine. Den polske regering anslår, at mellem 1,3 og 1,4 millioner af dem, fortsat er i Polen. Arkivfoto.

WARSZAWA: De polske grænsemyndigheder oplyser torsdag, at 10 millioner mennesker er flygtet fra Ukraine til Polen.

LÆS  Diplomat: 321 kampvogne på vej til Ukraine

De polske grænsemyndigheder oplyser torsdag, at 10 millioner mennesker nu er flygtet fra Ukraine til Polen siden den 24. februar. Det var i dag for et år siden, at Rusland indledte anden bølge af sin angrebskrig mod Ukraine – første gang var i 2014.

Alene onsdag ankom der 22.700 flygtninge fra Ukraine, men der var 16.600 der rejste ind i Ukraine fra Polen.

(Artiklen fortsættes under)

LEDER: Fred i Europa er ikke en selvfølge

LINK: Fred i Europa er ikke en selvfølge

1,5 million ukrainere med polsk id-nummer

Den polske regering vurderer, at mellem 1,3 og 1,4 millioner flygtninge fra Ukraine opholder sig i Polen i dag.

Viceindenrigsminister Pawel Szafernaker siger til det regeringskontrollerede radiostation Polsk Radio, at 1,5 millioner ukrainske flygtninge har fået et polsk id-nummer (PESEL), som giver dem adgang til det polske samfund, uddannelse, skole, sundhedspleje og sociale ydelser.

Opbakning til Ukraine

Den seneste måling om polakkernes opbakning til at tage imod flygtninge fra Ukraine, viser af 80 procent af polakkerne støtter indsatsen overfor de ukrainske flygtninge, mens 78 procent af polakkerne aktivt tager del i at hjælpe ukrainske flygtninge.

LÆS  Polen vidste straks at et missil var på vej fra Ukraine

80 procent af de voksne flygtninge fra Ukraine har et arbejde, og børnene går i polske skoler, fastslår viceindenrigsministeren.

Vi har ikke en betalingsmur – vi vil nemlig så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark. Hvis du også vil – så kan du gøre det ved støt os økonomisk. Du kan støtte os med et engangsbidrag på

DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Det vil være en stor meget hjælp – på forhånd tak.

 

LÆS  Diplomat: 321 kampvogne på vej til Ukraine