100 tons polske æbler destrueret

  aeble_cider_polen_martin_bager_polennu

  Polske æbler er efterspurgte i Rusland, efter at der blev indført importforbud af æbler fra EU. Nu er russerne gået på jagt efter illegale polske æbler. Arkivfoto.


  PSKOV: Ni lastbiler med polske æbler fra Hviderusland er blevet tilbageholdt i en skov i Rusland tæt ved grænsen til Estland.


  Ni lastbiler med over 100 tons polske æbler er blevet stoppet af russiske toldere. Rusland har længe haft hviderussere mistænkt for at stå bag omfattende ulovlig import af polske æbler. Siden krisen i Ukraine har Rusland indført importforbud af blandt andet æbler fra EU-lande. Forbuddet var et modsvar på de internationale sanktioner der ramte Rusland, da landet besatte Krim og det østlige Ukraine.

  Last beslaglagt

  En særlig russisk mobil told-enhed stoppede de ni lastbiler i en skov i den russiske Pskov-region, tæt ved grænsen til Estland. Lastbilerne kom fra Hviderusland, og i dem var der mere end 100 tons æbler. Der var ingen papirer der kunne dokumentere æblernes oprindelsesland, og efter kort tid erkendte chaufførerne, at æblerne var polske og indført via Hviderusland.

  Æblerne, der var 70.000 euro værd, blev beslaglagt og destrueret.