20-årig anholdt med gødning og detonatorer

  Polens_antiterrorkorps_og_politiet_måtte_rykke_ud_0

  En særlig indsatsgruppe i det polske politi, har anholdt en 20-årig mand, der havde materialer til at lave en bombe, tilsvarende den der sprang i dag for en uge siden i den norske hovedstad Oslo. Arkivfoto.


  KRAKOW: En 20-årig mand er blevet anholdt i Muszyna nær Nowy Sacz, for at have gødning og detonatorer til bomber.


  Terrorbomben i Oslo har fået polsk politi til at interessere sig for typer som gerningsmanden, der udførte terroren i Norge for en uge siden. En 20-årig mand er anholdt, fordi politiet under en ransagning af den unge mands garage fandt elektroniske udløsere og sække med gødning.

  Pyroman på efteruddannelse

  – Der er tale om en 20-årig pyroman, der forsøger at bruge sin viden om kemi til at producere sprængstof, siger talsmanden for politichefen, Mariusz Sokolowski.

  Politiet blev opmærksomme på den unge mand, efter at han havde lagt videoer på internettet med samstemmende synspunkter med bombemanden og terroristen i Norge.

  Nettet til opklaring

  – Politifolk analysere og vurdere det vi finder på internettet, men det er ofte internetbrugere der retter politiets blik mod sites med upassende eller mistænkeligt indhold, siger Beata Stepien-Warzecha, der arbejder for anklagemyndigheden i Nowy Sacz til TVN 24.

  Hvis den 20-årige findes skyldig, risikere han fængsel i op til otte år.