2,14 millioner flygtninge over grænse fra Ukraine

Ukrainske flygtninge
Selv om EU har lukket kassen i overfor Polen, så får polakkerne dækning for dele af omkostninger til de ukrainske flygtninge, som i stort antal søger ud fra Ukraine gennem Polen. Arkivfoto.

WARSZAWA: Tirsdag morgen meddelte de polske myndigheder at 2,14 millioner flygtninge nu har passeret den polske grænse til Ukraine.

LÆS  Statsminister: Polen vil have 100 kampvogne til Ukraine

Polen har nu taget imod over 2,14 millioner flygtninge, der er kommet til landet fra Ukraine siden Rusland angreb Ukraine den 24. februar.

Mandag kom der cirka 30.000 fra Ukraine til Polen, mens der søndag ankom 33.800 fra Ukraine, oplyser grænsepolitiet. De oplyser også, at langt de fleste af flygtningene er ukrainere, men at der også er andre nationaliteter i blandt.

Særlov for flygtninge

Polen har indført en særlig lov, der omgående giver ukrainske flygtninge lovligt ophold i mindst 18 måneder, som også betyder fri adgang til sociale ydelser og adgang til undervisning.

Mange der flygter vælger Polen, men de fleste polske store byer er fyldt til bristepunktet. Ukrainerne indkvarteres på hoteller og andre steder, hvor der kan tilbydes gode vilkår. De polske myndigheder opfordrer de tilrejsende til at søge mod de mindre polske byer, der også er billigere at opholde sig i.

Polen er det land der har modtaget flest flygtninge fra Ukraine.

1,33 millioner flygtninge fra Ukraine til Polen

Støt polennu.dk og få flere nyheder fra Polen på dansk. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00. På forhånd tak.

 

LÆS  Polens forsvar klar med jagerfly til Ukraine

LINK: UNCHR

LÆS  Ukraine er på vej ind i Tre Have samarbejdet