23-årig fra sydpolsk landsby blev Miss Polen 2012

  Miss_Polen_2012_polennu

  Katarzyna Krzeszowska vil gerne vinde Miss World-titlen til Polen, men efter endt uddannelse i Krakow vil hun helst arbejde med computergrafik og reklame. Foto: Miss Poland 2012.


  PLOCK: Den 23-årige Katarzyna Krzeszowska, fra den sydpolske landsby Krynica Zdroj, vandt i weekenden titlen som Miss Polen 2012.


  23-årige Katarzyna Krzeszowska bliver Polens repræsentant til Miss World 2013 konkurrence, der næste gang holdes i Jakarta, Indonesien til september. Det besluttede den polske jury i weekenden. Kåringen blev transmitteret live fra Plock, og vist på tv-kanalen Polsat.

  Kunst i Krakow

  Katarzyna Krzeszowska er til daglig student på universitet i Krakow, hvor den nykårede Miss Polen studerer kunst.

  Katarzyna sagde efter sejren til Malopolskie.tv, at hendes foretrukne maler er Salvador Dali og at hun i fremtiden gerne vil arbejde med computergrafik og reklame.

  172 cm

  Katarzyna er 172 cm høj, og er fra den polske landsby og grænseby Krynicy Zdroj, der ligger ved grænsen til Slovakiet. Byen har 12.000 indbyggere.

  Nye tider

  Miss World konkurrencerne havde deres storhedstid i 1970’erne og 1980’erne, og siden er interessen for konkurrencen dalet.

  Ikke kun udseende

  I et forsøg på at følge med tiden, skal dommerne nu ikke længere alene vurdere kandidaterne på deres udseende, men også på deres personlighed og intelligens, oplyser arrangørerne.

  I 2006 var det en polsk pige, der vandt titlen som Miss World. Den nuværende indehaver af Miss World-titlen er Yu Wenzia, der er fra Kina.

  SE MERE
  Eksternt link: Tv-klip med Miss Polen 2012