37 procent af polakkerne er i trafikpropper hver dag

  Trafik,_Warszawa

  På grund af trafikpropper og vejarbejde i de store byer, tilbringer 13 procent af polakkerne over en time om dagen i bil. Foto: Iben Molgaard Madsen.


  WARSZAWA: 37 procent af de polske bilister i byerne, oplever trafikpropper hver dag – 64 procent gør det mindst en gang om ugen.


  I polske byer med over 200.000 indbyggere, oplever 61 procent af billisterne trafikpropper hver dag.

  25 procent af polakkerne på landet, oplever også daglige problemer på vejene, skriver hjemmesiden egospodarka.pl

  Virkninger af trafikpropper

  En undersøgelse, der gennemført af forsikringsselskabet Link4 og det polske kammer for bilindustri viser, at trafikpropper og vejarbejde forårsager store gener for bilisterne i Polen.

  66 procent af billister i Polen hævder, at de på grund af trafikpropper bruger mere brændstof, og 22 procent af dem kommer for sent på arbejde.

  Hvordan polakker undgår problemet?

  36 procent af polakkerne forsøger at benytte andre ruter, hvor trafikpropperne er mindre, 22 procent af polakkerne kører uden for myldretiden, 11 procent bruger offentlige transport eller cykel, og 7 procent går.

  Mere tid i bil

  På grund af trafikpropper og vejarbejde i de store byer, tilbringer 13 procent af polakkerne over en time om dagen i bil, 18 procent gør det fra en halv time til en time, og næsten 50 procent af polakkerne bruger hver dag 30 minutter på trafikpropper.

  Kun 7 procent af billisterne i Polen oplever ingen vanskeligheder på veje.

  Warszawa og Wroclaw værst
  Ifølge undersøgelsen findes de største trafikpropper i Polen i Warszawa og Wroclaw. Efter dem kommer Poznan, Lodz og Krakow.