4.000 historiske fotografier er lagt online

  Historiske_fotografier_fra_Polen_af_Tadeusz_Rolke_online_beskåret

  Tadeusz Rolkes billeder fra et halvt århundrede i Polen er nu tilgængelige online. Foto: Tadeusz Rolke.


  WARSZAWA: Den polske fotograf Tadeusz Rolkes fotografier fra livet i Polen gennem et halvt århundrede er nu tilgængelige online.


  Den polske fotograf Tadeusz Rolke begyndte sit arbejde som reporter og portrætfotograf i midten af 1950’erne. Han har gennem sit liv arbejdet for aviser og magasiner som de polske magasiner Stolica, Polska og Ty i Ja og tyske Die Zeit, Stern og Der Spiegel.

  Fotografier online

  Nu har Museet for moderne kunst i Warszawa gjort Rolkes fotografier tilgængelige på internettet på portalen artmuseum.pl.

  I denne uge blev de første 4.000 billeder tilgængelige, og flere billeder vil blive lagt ud, når Rolke fylder 85 år den 24. maj i år.

  Kunst og hverdagsliv

  Tadeusz Rolke fotograferede både polske kunstværker, kunstnere og forfattere og det polske hverdagsliv, han oplevede omkring sig, og hans billeder viser livet i Polen fra tiden fra midt i 1950’erne og frem til årtusindskiftet.

  Billederne er samlet i grupper med overskrifter på forskellige polske byer, kunstnernavne og begivenheder fra musikfestivaler til krigsretstilstanden i 1981.

  I 1970’erne boede Rolke i Tyskland og fotograferede på samme måde det tyske hverdagsliv.

  Polske kunstnere på nettet

  Rolkes billeder bliver en del af en større samling af polsk kunst, der er gjort tilgængelig på nettet af Museet for moderne kunst.

  Her ligger allerede værker af Alina Szapocznikow, Eustachy Kossakowski og Grzegorz Kowalski.

  SE BILLEDER
  Eksternt link: Artmuseum.pl (engelsk)