50.000 så tusinde riddere kæmpe ved Grunwald

  Slaget_ved_Grunwald_1410_Tannenberg_rekonstrueret_med_tusind_riddere_i_Polen_polennu

  Heftige autentiske kampe ved dette års markering af Slaget ved Grunwald 1410, hvor tyskerne blev besejret af den polsk-litauiske hær. Foto: Grundwald 1410.


  OLSZTYN: Det berømte slag ved Grunwald (Tannenberg) i 1410, blev i weekenden rekonstrueret med over tusinde ”riddere” i kamp som dengang.


  Det historiske slag ved Grunwald i 1410, hvor den polsk-litauisk hær besejrede den Tyske Orden, blev i weekenden rekonstrueret.

  Et tusinde ”riddere” fra Polen, Litauen, Tyskland og Hviderusland deltog med autentiske kampe, og de fik – trods voldsomt regnvejr – følgeskab af 50.000 tilskuere.

  Mange trods uvejr

  De havde trodset vejret, og taget turen til den historiske slagmark i nærheden af byen Olsztyn, i den nordlige del af Polen.

  Foretrækker regn

  Ridderne sagde bagefter, at hvis de kunne vælge mellem regn og varme, så ville de til enhver tid vælge regn, da ”rustningen ikke bliver gennemblødt”.

  Tannenberg 1410

  Slaget ved Grunwald (også kendt som Tannenberg) blev udkæmpet den 15. juli 1410, og betragtes som et af de vigtigste slag på den tid.

  Ændret magtbalance

  Den polsk-litauiske hær blev ledet af den polske konge Wladyslaw Jagello og hans bror Vytautas, og sejren førte til en ændring af magtbalancen i området.

  Blandt de største

  Rekonstruktionen af slaget fra 1410, er et af de største events af sin art i Europa.