72 procent af polakkerne værdsætter bedsteforældres rolle

  ldre-byrden_stiger_i_Polen

  Langt den størstedel af polakkerne værdsætter bedsteforældres rolle i deres opdragelse, samt deres omsorg og kærlighed overfor børnebørn. Foto: Martin Bager, polennu.dk


  WARSZAWA: I dag, den 21. januar, fejres Bedstemors Dag i Polen. Børnebørn besøger deres bedstemødre, giver dem blomstre og gaver i taknemmelighed for deres omsorg og kærlighed.


  Den nyeste CBOS meningsmåling viser, at 72 procent af voksne polakker føler stor taknemmelighed over for deres bedsteforældre.

  Langt den størstedel af polakkerne værdsætter bedsteforældres rolle i deres opdragelse, samt deres omsorg og kærlighed overfor børnebørn.

  Historien, moralske principper og religiøs tro

  57 procent af polakkerne er højst taknemmelige for, at bedsteforældre har fortalt dem om historien, og begivenheder i deres familie.

  Det samme antal af polakkerne sætter pris på, at takket være bedsteforældre kender de til moralske principper og religiøs tro.

  Egenskaber og praktiske færdigheder

  Færre polakker, 48 procent, hævder, at de har arvet sådanne egenskaber som flid, selvdisciplin og stærk vilje efter deres bedsteforældre.

  44 procent af de adspurgte siger, at bedstemødre har lært dem nogle praktiske færdigheder som madlavning, eller børnepasning.