800 udrykninger efter kraftig regn og storme

storme-uvejr_regn_polen
Redningstjenesterne blev kaldt ud 800 gange onsdag for at afhjælpe skader efter voldsomme storme og skybrud. Arkivfoto.

WARSZAWA: De polske redningstjenester blev kaldt ud næsten 800 gange for at modvirke skader efter voldsom regn og kraftige storme onsdag.

LÆS  Bombe sendt til senatets formand efter hetz

De polske redningstjenester havde en travl onsdag med at rydde op efter de skader som voldsom regn og kraftige storme havde givet i flere områder i Polen. Næsten 800 gange blev redningstjenesterne kaldt ud for at modvirke skader efter det voldsomme uvejr. Værst og mest kaotisk så det ud i det nordøstlige Polen ved grænsen til Kaliningrad og i syd ved Wroclaw, oplyser Grzegorz Trzeciak der er talsmand for statens brandvæsen.

Storme gav oversvømmelser

Brandmænd blev kaldt ud for at pumpe vand ud af oversvømmede kældre og andre bygninger, ligesom redningsfolkene mange steder fjernede væltede træer der blokerede flere veje.

Tornado væltede træer?

Myndighederne er overbeviste om at en tornado har pløjet igennem Bory Tucholskie-skovdistriktet i Kujawsko-Pomorskie-provinsen ved byerne Bydgoszcz og Toruń. Flere hundrede træer er nemlig revet op med rod i området, rapporterer det regeringskontrollerede nyhedsbureau PAP.

Der er ikke meldt om døde eller andre alvorlige personskader i forbindelse med uvejret onsdag. Vejrudsigterne lover mere stabilt vejr over det meste af Polen.

Mere nyt fra Polen på dansk? Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med VISA, MASTER, Mobilepay og andre anerkendte og sikre betalingsformer.
LÆS  Dusør for at finde skyldige i forurening af Oder-floden

LÆS  Voldsomt uvejr har givet oversvømmelser i syd