ADVARSEL: Kraftigt snefald og farlige snestorme

kraftigt snefald
De polske myndigheder advarer om mere frost, kraftigt snefald og snestorme i mange egne i Polen. Arkivfoto.

WARSZAWA: Myndighederne advarer om kraftigt snefald og farlige snestorme i de fleste egne af Polen. Værst i øst og syd, men ingen områder går fri.

LÆS  ADVARSEL: Flere oversvømmelser på vej i Krakow

Kraftigt stenfald og kraftig vind og vindstød, har udløst farlige snestorme i flere områder i Polen. De polske myndigheder advarer om voldsomt snevejr og kulde frem til og med onsdag. Det er især de trafikale forhold der advares mod.

SE OGSÅ: Kraftigt snefald – Vejr og vejrudsigter

Kraftigt snefald

Der ventes mellem 10 og 20 cm sne i mange egne af Polen. Mange steder vil temperaturen frem til onsdag-torsdag være minus 10 grader.

I det østlige Polen – i grænse området til Ukraine – er 40.000 husstande uden strøm. Det er sket efter at snemængder har ødelagt elmaster i området. Grænseovergang til Slovakiet ved Barwinek, er lukket på grund af uvejret.

kraftigt snefald
Det kraftige snefald i Polen, mandag den 25. januar kl. 16.00.

Meteorologisk Institut (IMGW) advarer mandag eftermiddag om kraftigt snefald og glatte veje i det centrale Polen, i de sydlige og nordvestlige egne af landet, samt i Warmin-Masurien regionen ved Østersøen.

I aften vil det voldsomme vejr blive yderligere forværret, og det kan lokalt fører til islag og snestorme, der vil give problemer på de polske veje.

LINK TIL METEOROLOGISK INSTITUT (IMGW)

Mere uvejr fra Polen? Mere nyt fra Polen? – Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om Polen, til så mange danskere som muligt. Vi har ingen vaccinationer mod fordomme, men oplysning og kendskab er efter vores opfattelse, den bedste vaccine mod det fænomen. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, VISA, MASTER og andre anerkendte og sikre betalingsformer.

kraftigt snefald
Vejrudsigt 25. januar 2021.
LÆS  Først mere kulde og sne – varme i weekenden

LÆS  Advarsler om meget kraftig vind, regn og sne