ADVARSEL: Voldsomme storme i store dele af landet

Storme
Storme og orkaner over Polen. Værst ser det ud i det nordvestlige Polen, der er markeret med rød. Grafik: IMGW.

WARSZAWA: De polske myndigheder udsender advarsler om storme og orkan. Værst bliver det i det nordvestlige Polen, oplyser IMGW.


Voldsomme storme har fået fat i Polen, og myndighederne udsender advarsler om orkan og storme. Det er det højeste niveau af alarm der udsendes af det polske meteorologiske institut IMGW. Varslerne gælder hele Polen, hvor vindstød kan komme op på 125 kilometer i timen. Værst bliver det dog i det nordvestlige Polen. Advarslerne gælder natten mellem fredag og lørdag.

Advarslerne er også udsendt på sms til folk der opholder sig i de berørte områder.

Travlhed med storme

Men også torsdag, har Polen været ramt af kraftige vinde. 13.666 gange måtte redningstjenesterne rykke ud, mest i det centrale og sydlige Polen. I landsbyen Dmenin nedlagde en kraftig vind en vindmølle med et vingefang på 30 meter. Ingen kom til skade ved ulykken. Værre gik det i Krakow, hvor en byggekran dræbte en person, ligesom et væltet træ, der ramte en bil og dræbte en bilist.

LINK: Advarsler om storme og vejrudsigter IMGW

Det voldsomme vejr fortsætter i weekenden, forudser IMGW.

Støt polennu.dk og få flere nyheder fra Polen på dansk. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00. På forhånd tak.