Advarsler om ekstremt stormvejr efter hedebølge

Stormvejr_koster_en_livet_i_det_norlige_Polen_0


WARSZAWA: Myndighederne har udsendt advarsler for ti regioner. En lang periode med temperaturer på 30 – 40 grader topper mandag, men overgangen til de køligere dage frygtes at udløse ekstreme storme og kraftig nedbør med hagl.

LÆS  Voldsomt uvejr rammer Polen de næste dage

Myndighederne advarer polakkerne om at tage forholdsregler for den kraftige varme, der hærger store dele af Polen og det øvrige Central-europa. Den kraftige varme er risikabel for ældre mennesker, og folk med hjerte og kredsløbsproblemer. Alle opfordres til at drikke rigeligt med vand, da væsketab kan være særdeles farligt. Men det er ikke alene helbredsproblemer som myndighederne henviser til.

Uvejr på vej

Hedebølgen, der ventes at aftage gradvist mandag, kan udløse meget kraftige torden, orkan og haglbyger. I flere byer er man allerede i beredskab, for at kunne håndtere de følgeskader som vejrforandringerne kan udløse. De værste advarsler gælder det centrale – herunder Poznan og Warszawa – og i det sydvestlige Polen. Der er målt gennemsnitstemperaturer tæt ved de 40 grader.
Tirsdag ventes temperaturerne at falde til mellem 20 og 30 grader de fleste steder i Polen.

Der er udsendt advarsler i 10 ud af Polens 16 regioner. Hvis du opholder dig i Polen, så følg udviklingen i de lokale medier.

LÆS  Nye polske varmerekorder på årets første dag

LÆS  Prognose: Normal vinter forude - kulden kommer torsdag