Agnieszka_Holland
WARSZAWA: Den polske filminstruktør, Agnieszka Holland, vil lave en gyserfilm, baseret på bestsellert af den polske forfatter, Olga Tokarczuk.

Olga Tokarczuks roman fra 2009, Kør din plov over de dødes knogler (Prowadz swoj plug przez kosci umarlych), er udgangspunkt for manuskriptet til en ny film af Agnieszka Holland.

Instruktøren har dog endnu ikke besluttet sig for, hvornår filmen skal optages, og hvilke skuespillere der skal være med.

Mystisk mordserie

Olga Tokarczuk kalder sin roman for en moralsk thriller. Den handler om en ældre kvinde, der bor i en landsby ved Klodzko i det sydvestlige Polen.

I området sker der mange mystiske mord på jægere og krybskytter. En ældre kvinde, der er en stor dyreven, hævder, at morderne er dyrens hævn . Kør din plov over de dødes knogler er oversat til dansk af Hanne Lone Tønnese.

Premiere på vej

Det nyeste projekt af Agnieszka Holland, er en miniserie om Jan Palach, der får premiere den 26. februar i Warszawa. Filmen fortæller om den tjekkiske helt, der i 1968 sat ild til sig selv i protest mod Sovjetunionens invasion af Tjekkoslovakiet.

Den polske filmskaber Holland planlægger også at lave en film om Jan Karski, en polske krigshelt.