billund_airport_lufthavn_gdansk_warszawa_polennu_jens_moerch

Fra oktober er det slut med lavprisfly fra Danmarks næststørste lufthavn i Billund til Polen. Forbindelserne til Warszawa, Gdansk og Poznan genoptages dog til foråret. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.

LÆS  LOT genoptager rute mellem Warszawa og Billund til foråret

KØBENHAVN: I oktober er det sidste chance i år for at flyve billigt fra Billund Lufthavn til Polen. Lavprisruterne til Warszawa, Gdansk og Poznan indstilles.

LÆS  Første fly fra Billund Lufthavn til Gdansk

Trods god belægning på lavprisflyruterne fra Billund Lufthavn til Polen, så indstilles alle ruterne i næste måned.

Gdansk

Wizz Air bekræfter overfor polennu.dk at ruterne fra Billund til Gdansk og Warszawa holder vinterpause. Ruten til Gdansk blev indviet i 2015 og er siden blevet udbygget med flere ugentlige afgange. Sidste afgang i år bliver den 27. oktober. Ruten genoptages til april næste år.

Warszawa

I marts 2017 udvidede Wizz Air med en forbindelse til Warszawa. Sidste afgang i år bliver den 28. oktober, og ruten genoptages til marts næste år. Det er første gang at Wizz Air holder vinterpause fra Billund Lufthavn.

Poznan – LEGOLAND

Også flyruten til Poznan med Ryanair indstilles. Det sker den 25. oktober, men forbindelsen åbnes igen den 4. april. Ruten blev indviet i november sidste år. Hos Ryanair mangler man fly og piloter, og selskabet er i tvivl om hvorvidt forbindelsen kan trække passagerer nok, når LEGOLAND holder lukket i vintersæsonen. Det skulle være baggrunden for vinterlukningen af den rute. Mange af de rejsende til Billund Lufthavn fra Polen har været gæster hos LEGOLAND.

Daglig forbindelse

Men selv om det er slut med de billige billetter fra Billund Lufthavn til Polen, så er der fortsat fly til Polen. To gange om dagen kan man flyve mellem Warszawa Chopin lufthavnen og Billund – i weekender dog kun en enkelt dobbeltafgang. Det er det nationale polske luftfartsselskab LOT, der står for flyvningerne. Fra Warszawa er der direkte forbindelser med LOT til Poznan, Gdansk, Szczecin, Zielone Gora, Wroclaw, Katowice, Krakow, Rzeszow, Lublin og Olsztyn-Mazury.

LÆS  Særfly henter polakker hjem fra København

Det første LOT fly lettede fra Billund Lufthavn i juli.

LÆS  Svensk prinsesse gav plads til overlevende