Polske_tropper_overtager_kontrollen_med_den_internationale_lufthavn_i_Kabul_0
TUNIS: Polen indskærper rejsevejledningen til flere lande, efter at tre polakker blev dræbt og ti blev såret ved et attentat i Tunesien.

De polske myndigheder har nu fået overblik over attentatet i Tunis onsdag, hvor to mænd med maskingevær og granater gik til angreb på en gruppe turister i Tunesiens hovedstad Tunis og dræbte 23 personer fra flere lande – deriblandt Polen.

Tre døde

Polens udenrigsministerium har lokaliseret samtlige 36 polakker, der var i nærheden af nationalmuseet da angrebet fandt sted. Tre er døde og ti blev såret ved attentatet. Resten er uskadt.

Hjemme i Polen

Otte af de kvæstede ankom fredag aften til Warszawa sammen med deres familier i to fly. To er fortsat på hospitalet i Tunis, men uden for livsfare. De tilses af polske læger, der ikke er fundet dem egnet til transport endnu.

Afventer bureaukrati

Det polske udenrigsministeriums talsmand, Marcin Wojciechowski siger, at ligene af de tre polakker bliver bragt til Polen, når alle de nødvendige og formelle procedurer er afsluttet i Tunesien. To ansatte fra Udenrigsministeriet er på stedet for at føre tilsyn med processen.

Hjælp til polakker

Den polske indenrigsminister Teresa Piotrowska har meddelt, at alle polakker der har været involveret i attentatet kan få alle slags hjælp fra den polske stat.

Rejseforbud indskærpes

Polen ændrede i maj sidste år rejsevejledning til Tunesien, og advarede polakker om at opholde sig i landet. Alligevel har flere polske rejsebureauer Tunesien som destination. Flere rejsearrangører har nu aflyst rejser til landet.

Bliv væk fra disse lande

Men det er langt fra kun Tunesien, at polakker anbefales at holde sig langt væk fra. Det gælder også landene Mali, Ukraine (delvis), Golanhøjderne (Syrien/Israel), Gaza, Libanon, Nigeria, Tyrkiet, Indonesien, Egypten, Lesotho, Irak, Yemen, Armenien, Aserbajdsjan samt Libyen – og så Tunesien.