Selv_om_der_bygges_moderne_hoteller_som_aldrig_før_mangler_Polen_hotelsenge_polennu

Der bygges overalt i Polen i øjeblikket, og nu forudser en amerikanske storbank stor vækst for Polen, trods manglende afsætning til Rusland. Foto: Iben Molgaard Madsen.


WARSZAWA: Den amerikanske storbank Merrill Lynch forudser en vækst i Polen på 3,5 procent i år, og mere i 2016.


Den amerikanske bank Merrill Lynch forudser en vækst i bruttonationalproduktet (BNP) på 3,5 procent i Polen i år, og en vækst i det kommende år på 3,7 procent, oplyser Polsk Radio.

Nyt syn på inflation

Banken forudser en inflation i Polen i 2015 på -0,5 procent og på 1,5 procent i 2016. Tidligere prognose fra samme bank var indtil da på -0,1 procent i år og 1,3 procent i 2016.

Uændret kurs

Banken tror på en uændret valutakurs i forhold til euroen, men advarer samtidig om, at valget i oktober kan udgøre en risiko for at tallene ændrer sig.

Forbehold for systemskifte

Hvis oppositionen vinder valget i oktober, vil regeringen formentlig nedsætte pensionsalderen i Polen, som netop er hævet for at tilpasse økonomien til de mange strukturændringer i Polen. Det er formentlig dette forhold, som den amerikanske storbank tager højde for i sit seneste skøn.

Præsident klar

Polens nye præsident Andrzej Duda, der er opstillet af oppositionen, sagde i sin tiltrædelsestale, at han ville arbejde på at få sænket den polske pensionsalder.