Andrzej Wajda finder ny titel til Lech Walesa film

  Walesa

  Andrzej Wajdas film om Lech Walesa har nu fået tiltlen Walesa – håbets mand, som har til formål at vise filmen som en afslutning på instruktørens tidligere film om opgøret mod kommunisterne. Foto fra optagelserne til Walesa – håbets mand.


  GDANSK: Filmen om Lech Walesa, der får premiere til efteråret, har fået ny titel.


  Den polske Oscar-vinder Andrzej Wajda, som instruerer filmen om Walesa, har besluttet at skifte titlen på filmen Walesa til: Walesa – håbets mand. Baggrunden er, at den polske instruktør nu mener, at filmen skal ses som afslutningen på hans tidligere film om den anti-kommunistiske opposition i Polen. Emnet er skildret af Wajda i filmene Marmormanden (1976) og Jernmanden (1981), der blev belønnet med de Gyldne Palmer i Cannes.

  Kamp mod uretfærdighed

  Wajdas nyeste film skal ses som en efterfølger til Marmormanden og Jernmanden, fordi alle filmene sætter et menneske, som kæmper mod uretfærdighed, i centrum. Fortællingen om Lech Walesa er, ifølge filmdistributøren, en historie fra det virkelige liv om en mand, der aldrig mistede håbet.

  Karismatisk leder

  Walesa. Manden af håb skildrer Lech Walesas liv i årene fra det første oprør i 1970 til Solidarnosc-sejren ved det første frie valg i Polen i 1989. Filmen starter med at følge Lech Walesa som en almindelig arbejder, der med tiden udvikler sig til at blive en karismatisk leder. Filmen slutter med Lech Walesas besøg i den amerikanske kongres.

  Lech Walesas familie spiller også en stor rolle i filmen, ikke mindst Lech Walesas hustru, Danuta, der blev en del af de , og især hans hustru Danuta, der blev viklet ind i de historiske begivenheder.

  Filmen får premiere den 23. september, og kan ses i biograferne fra den 4. oktober.