Valuta:100 PLN koster 175,57 DKK
Søndag 26 januar 2020

Anholdt for fusk og grov dyremishandling af ti tigre

En af de i alt ni tigre, der har fået midlertidigt ophold i Poznan Zoo. Her bliver de behandlet og tilset af personalet, der oplyser at flere af tigrene fortsat er i meget kritisk tilstand. De var med i en ulovlig dyretransport med i alt ti tigre, der blev tilbageholdt på grænseovergang mellem Polen og Hviderusland. Foto: Poznan Zoo.
112WARSZAWA: En ulovlig dyretransport med ti levende tigre fra Rom skulle ikke bruges levende i Rusland. Bagmændene ville udsulte og dræbe tigrene og sælge deres skind. En tiger er allerede død, flere af dem er fortsat i livsfare.
Af: Paulina Sobol
2. november 2019 - 11:50

Talskvinden for Poznan zoologiske have kunne ikke holde tårerne tilbage, da hun skulle fortælle om den behandling, som ti tigre er blevet udsat for under en transport fra Rom.

Tigrene blev under transport tilbageholdt onsdag ved den polsk-hviderussiske grænse, da flere forhold vakte mistanke. Dyretransporten havde ikke de nødvendige tilladelser til at transportere tigre, som er en truet og beskyttet dyreart. Den formelle forklaring for transporten fra Italien, var at dyrene skulle bruges i en zoologisk have i det sydlige Rusland.

Ville sælge skind

Men det passer ikke, har polske politi afsløret. Bagmændene ville slå tigrene ihjel, og sælge det kostbare skind. Foreløbig har polsk politi anholdt en person, der har tilstået sin rolle i sagen. Han kan straffes med fængsel i op til 3 år efter polsk lov.

Transport til Poznan

Af de ti tigre, var en allerede død ved grænsen til Hviderusland. De ni øvrige tigre blev transporteret til zoologisk have i Polens femte største by. Deres tilstand er kritisk, siger talskvinden for Poznan Zoo, Malgorzata Chodyla.

- Tigrene har det bedre, men de er stadig præget af den lange transport fra Rom mod Dagestan. De har rejst i meget små burer, og flere af dem har ikke fået hverken mad eller vand under turen, siger talskvinden.

- Tilstanden for fire at dem er forbedret, men de er stadig meget bange og trætte. De drikker meget, meget mere end normalt. Men tre af tigre er stadig i en meget kritisk tilstand. En tiger har nægtet at spise, men begyndte fredag morgen, siger Malgorzata Chodyla. Poznan Zoo kan endnu ikke undersøge dyrene, der får antibiotika og kosttilskud. Specialister fra Berlin vil tilse tigrene i den kommende uge.

Tigre får navne

- Vi giver dem navne for at motivere dem til at komme tilbage til livet. Tigeren der ikke gav livstegn efter transporten, men som alligevel overlevede, fik navnet Softi. Den går meget forsigtigt rundt, og er så lille, så navnet passer til karakteren. De andre navne er: Gogh, Kan, Merida, Waleczna, Toph, Aqua og Samson.

Når tigrene er kommet til hægterne, skal de til en zoologiske have i Spanien, der har plads og gode forhold til de overlevende tigre.

LÆS MERE
EMNE

Mest læste (Danmark)

Seneste

Mest læste (i dag)

Seneste

Polen

Vejret

I dag, 26. januar 2020
20:00-00:00

Skyet

Skyet
2 °C

I dag, 26. januar 2020
20:00-00:00

Skyet

Skyet
2 °C

I dag, 26. januar 2020
18:00-00:00

Delvis skyet

Delvis skyet
-1 °C

I dag, 26. januar 2020
18:00-00:00

Skyet

Skyet
0 °C

I dag, 26. januar 2020
18:00-00:00

Skyet

Skyet
-2 °C