Appel fra Kaczynski om hård linje overfor Rusland

  Jaroslaw_Kaczynski_skriver_til_lande_om_Rusland

  Lederen af oppositionen i Polen har skrevet brev til flere hundrede internationale personligheder, for at stille krav til Rusland og USA. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Polens oppositionsleder har skrevet til samtlige medlemmer af Europa-parlamentet og ambassadører over hele verden, for at kræve en hårdere linje overfor Rusland.


  I en hidtil uset og opsigtsvækkende henvendelse til 738 medlemmer af Europa-parlamentet og til ambassadører i flere hovedstæder, har Polens oppositionsleder, Jaroslaw Kaczynski, der er formand for Lov og Retfærdighedspartiet (PiS), krævet en hårdere linje overfor Rusland.

  Brevet er også sendt til ambassadører i alle EU-lande og USA, Canada, Israel, Schweiz, Norge, Ukraine, Hviderusland, Moldova, Aserbajdsjan, Georgien og Armenien.

  USA og Rusland skal betale

  I brevet kritiseres USA og Rusland for at gøre for lidt for, at de tidligere kommunistiske lande kommer fri af indflydelse fra Moskva. Jaroslaw Kaczynski mener også, at USA og Rusland skal give økonomisk støtte og anden bistand til landene.

  I sit brev, hvis eksistens bekræftes af det polske TVP, analyserer Jaroslaw Kaczynski Polens udenrigspolitik de senere år, med særlig vægt på sin egen og tvillingbror, Lech Kaczynskis, indsats overfor Rusland i årene 2005 – 2007.

  Kritik af Polen

  Jaroslaw Kaczynski kritiserer også Polens præsident Bronislaw Komorowski og statsminister Donald Tusk, der er leder af partiet Borgernes Platform, for at Polen er blevet ’passiv i udenrigspolitikken’ overfor Rusland.