Arbejdsløsheden i Polen er højere end tidligere oplyst

  Arbejdsløsheden_falder_i_Polen_polennu

  Arbejdsløsheden i Polen, er formentlig næsten 3 procent højere, end de officielle tal tidligere har vist. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  WARSZAWA: En optælling viser, at arbejdsløsheden i Polen sidste år var næste tre procent højere, end de officielle tal tidligere har vist.


  Arbejdsløsheden i Polen er større end de officielle tal indtil nu har vist. Det viser en undersøgelse, som det officielle polske statistik kontor GUS, har gennemført.

  2,9 procent højere

  Den viser, at arbejdsløsheden var 2,9 procent højere i 2011. I første kvartal viste de officielle tal, at 15,9 millioner polakker havde et job, men den nye undersøgelse fra GUS, der bygger på indberetninger viste, at kun 14,2 millioner har et job.

  15,3 procent

  Den hidtidige officielle andel af arbejdsløse var på 12,4 procent, men med de nye oplysninger svare det til 15,3 procent af arbejdsstyrken, der står uden job.

  – Forskellen er chokerende, siger professor Zenon Wisniewski fra Nicolaus Copernicus Universitet i Torun til Dziennik Gazeta.

  Måske en fejl

  – Enten er antallet af beskæftigede sidste år drastisk blevet oppustet, eller også må der være en fejl i den nye opgørelse, siger han til avisen.

  Svar om to måneder

  Grazyna Marciniak, fra GUS, siger, at man vil tjekke opgørelsen, og at et endelig afklaring på tallene, foreligger om senest to måneder.