Attentat mod Polens præsident og statsminister afværget

  attentatplaner_mod_Tusk_og_Komorowski

  Donald Tusk og Bronislaw Komorowski fotograferet sammen ved en tidligere lejlighed med præsidentfruen i midten. Foto: prezydent.pl


  KRAKOW: En ansat ved et universitet i Krakow er blevet arresteret for at have lagt “meget seriøse planer” om at udføre et attentat mod Polens præsident og statsminister.


  En lektor i kemi ved Det landbrugsvidenskabelige Universitet er blevet arresteret for at planlægge et terrorangreb mod landets øverste politikere.

  Præsident Bronislaw Komorowski og statsminister Donald Tusk var blandt de prominente polakker, som den 45-årige havde planer om at dræbe med en bilbombe, skriver Warsaw Business Journal.

  Den interne polske sikkerhedstjeneste, ABW, betegner manden som “nationalist og antisemit”.

  Arresteret 9. november

  Manden blev arresteret 9. november og agenter fra ABW fandt i den forbindelse sprængstoffer, blandt andet TNT, udstyr til at fremstille bomber, skydevåben, ammunition, skudsikre veste, udenlandske og polske nummerplader og skarpskytte udstyr.

  – Der var tale om en reel trussel mod polske autoriteter, siger Artur Wrona fra anklagemyndigheden ifølge thenews.pl.

  Prøvesprængning af bomber

  I mandens besiddelse er også fundet flere videoer og fotos af prøvesprængninger, som han har udført forskellige steder i det sydlige Polen.

  Manden har været under observation i længere tid. Han har blandt andet besøgt Warszawa, hvor han observerede området omkring parlamentsbygningen og den rute, som præsident Komorowski skulle følge på Polens uafhængighedsdag, 11. november.

  Udlændinge

  Motivet til det planlagte attentat skulle angiveligt være den sociale og økonomiske situation i Polen, samt at den anholdte anser præsident Bronislaw Komorowski og statsminister Donald Tusk for at være “udlændinge”.