Ballade i Polens parlament efter debat om frie medier

  disciplinær-kammer
  Et flertal i Sejmen har onsdag aften besluttet at stemme for præsident Andrzej Dudas forslag om at nedlægge kontroversielt disciplinærkammer. Men de kritiske funktioner i kammeret fortsætter. Arkivfoto.

  De polske parlamentsmedlemmer sidder ikke pænt på deres pladser lige nu, men har nedlagt arbejde efter en debat om begrænsning af journalisters adgang til Sejmen. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Sejmen er lige nu i en slags undtagelsestilstand, efter en debat om begrænsning af journalisters adgang til parlamentet.


  Der råbes lige nu taktfast slagord som: Frie medier og demokrati af medlemmer af Polens parlament Sejmen, der er i en slags belejringstilstand. Medlemmerne har overtaget talerstolen og kortsluttet arbejdet.

  Marchordre udløste ballade

  Balladen blev udløst da næstformanden for Borgernes Platforms (PO) i parlamentet, Michal Szczerba blev udelukket fra debatten, efter et kritisk indlæg om regeringens planer om at begrænse journalisters adgang til parlamentet.

  Besat talerstol

  Szczerba medbragte et skilt på talerstolen, hvor der stod: Frie medier i parlamentet. Det var nok for parlamentets ledelse, og oppositionsmedlemmet fik marchordre fra Sejmen. Det betød at en stor gruppe af medlemmerne brød ud i taktfaste tilråb med krav om frie medier og demokrati.

  Sejmen er lige nu i en slags belejringstilstand og arbejdet er gået i stå.