Ballade i Polens parlament efter debat om frie medier

  sejmen_ballade
  Polens regeringsparti har i nat i det polske parlament og grundet corona-krisen, gennemført ændringer i valgloven forud for præsidentvalget den 10. maj. I henhold til den polske forfatning skal ændringer i valgloven ske senest seks måneder før en valgdato. Billedet er ikke fra nattens samling. Her deltog langt færre grundet corona-reglerne. Arkivfoto.

  De polske parlamentsmedlemmer sidder ikke pænt på deres pladser lige nu, men har nedlagt arbejde efter en debat om begrænsning af journalisters adgang til Sejmen. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Sejmen er lige nu i en slags undtagelsestilstand, efter en debat om begrænsning af journalisters adgang til parlamentet.


  Der råbes lige nu taktfast slagord som: Frie medier og demokrati af medlemmer af Polens parlament Sejmen, der er i en slags belejringstilstand. Medlemmerne har overtaget talerstolen og kortsluttet arbejdet.

  Marchordre udløste ballade

  Balladen blev udløst da næstformanden for Borgernes Platforms (PO) i parlamentet, Michal Szczerba blev udelukket fra debatten, efter et kritisk indlæg om regeringens planer om at begrænse journalisters adgang til parlamentet.

  Besat talerstol

  Szczerba medbragte et skilt på talerstolen, hvor der stod: Frie medier i parlamentet. Det var nok for parlamentets ledelse, og oppositionsmedlemmet fik marchordre fra Sejmen. Det betød at en stor gruppe af medlemmerne brød ud i taktfaste tilråb med krav om frie medier og demokrati.

  Sejmen er lige nu i en slags belejringstilstand og arbejdet er gået i stå.