Bedre at være kvinde i Polen end i Danmark

  polske_kvinder_har_det_bedre_end_danske_polen_polennu

  Forholdene for kvinder i Polen er bedre end for kvinderne i Danmark, viser en ny opgørelse fra det anerkendte britiske ugemagasin The Economist. Foto: Tommy Haggmark, polennu.dk.


  LONDON: Det er bedre at være kvinde i Polen end i Danmark, viser en sammenligning mellem forholdene for kvinder i al verdens lande, skriver The Economist.


  Forud for kvindernes internationale kampdag i morgen, den 8. marts, har det anerkendte magasin The Economist lavet sin årlige sammenligning af forholdene for kvinder på arbejdsmarkedet over hele verden.

  Polen nummer 4

  I dette års opgørelser er de danske kvinder røget ned af listen, mens de polske er kommet op i det fine nordiske selskab. De polske kvinder kommer ind på en 4. plads, mens forholdene på arbejdsmarkedet for de danske kvinder er dalet til en 7. plads, ifølge The Economist.

  LÆS MERE
  The Economist: Liste over bedste lande for kvinder

  Indsamler aktuelle data

  Magasinet har indsamlet data i de enkelte lande om muligheder for uddannelse, engagement i arbejdsmarkedet, lønforholdene, børnepasnings muligheder, omkostninger til børn, barselsforhold, kvinder som driver egen virksomhed, kvinder på ledende poster samt en række andre relevante parameter.

  Store uligheder

  Selv om den 8. marts i nogle lande er gjort til helligdag, så er der langt igen før kvinder har det godt på arbejdsmarkedet, skriver det britiske ugemagasin i en kommentar til opgørelsen. Se opgørelse for de enkelte lande på nedenstående link.

  Magasinet bemærker dog, at de nordiske lande igen er i top.

  Top 10

  Listen med de ti lande, der har de bedste forhold for kvinder er følgende i rækkefølge.

  1 – Finland
  2 – Norge
  3 – Sverige
  4 – Polen
  5 – Frankrig
  6 – Ungarn
  7 – Danmark
  8 – Spanien
  9 – Belgien
  10 – New Zealand

  Yderligere detaljer og mere om baggrunden kan findes på nedenstående link.

  LÆS MERE
  The Economist: Liste over bedste lande for kvinder