Berømte malerier på udstilling i Wroclaw

  Muzeum_Narodowe_nocą_fot_BMaliszewska

  Wroclaw Nationalmuseum er det første sted i Europa, hvor den omfattende royale spansk udstilling bliver vist. Arkivfoto.


  WROCLAW: Over 60 kunstværker af berømte europæiske kunstmalere bliver præsenteret på en udstilling i Wroclaw Nationalmuseum til marts.


  Wroclaw Nationalmuseum arbejder nu på højtryk på en udstilling med de vigtigste kunstnere, der gennem århundreder arbejdede sammen ved det spanske hof. Malerierne til udstillinger er lånt i Madrid, og det er første gang at billederne vises uden for Spaniens grænser.

  De mest kendte kunstnere

  Udstillingen rummer 52 malerier, 9 tegninger og 2 skulpturer, som viser kunstens udvikling siden 1600-tallet og op til sidste halvdel af det 20. århundrede. Blandt de mest kendte kunstnere er bl.a. Lucas Cranach, El Greco, Pieter Paul Rubens, Pablo Picasso og Joan Miró.

  Mesterværker i forskellige genrer

  Udstillingen består af forskellige malerigenrer: portrætter, religiøse, legendariske og mytologiske emner og landskabsmalerier. Arrangørerne af udstillingen understreger, at det er en enestående chance for at se så mange mesterværker samlet på een samling.

  Udstillingen åbner den 12. marts, og fortsætter frem til den 6. juni.