Lato_er_frikendt_for_korruptionsanklager_Polen_EM_fodbold_2012_EURO

Beviset mod det polske fodboldforbunds formand, den tidligere landsholsspiller Grzegorz Lato, viser sig at være konstrueret. Arkivfoto.

LÆS  Polen tabte til Holland og er dermed ude af slutspillet

WARSZAWA: Torsdag skrev polsk presse, at videooptagelser beviste, at den polske fodboldformand er korrupt, men ’beviset’ er konstrueret.

LÆS  Robert Lewandowski er verdens bedste til fodbold

En regional fodbold-formand, der i sidste uge viste en video, der skulle bevise at der er korruption i det polske fodboldforbund, erkender nu at filmen er konstrueret.

Ikke i pressen

At Grzegorz Lato skulle være indblandet i korruption, er løgn, erkender producenten af videoen, Kulikowski, der undskylder sig med, at filmen aldrig skulle have været havnet i pressen.

Generalsekretæren

– Jeg ønskede at vise det sande ansigt af Krecina (generalsekretær i det polske fodboldforbund PZPN), og Lato blev involveret i hele affæren ved et uheld, sagde Kulikowski til det polske pressebureau PAP.

Sportsminister ind i sagen

Polens nye sportsminister Joanna Mucha vil undersøge anklagerne mod generalsekretæren, og hun har orienteret UEFA om situationen i det polske fodboldforbund i forbindelse med EM 2012 i fodbold, der spilles i Polen og Ukraine til sommer.

LÆS  Polske Lewandowski sikrede point mod Spanien

LÆS  Officielt: Lewandowski er den bedste spiller i Tyskland