Børsen i Warszawa fyrer sin topchef

  wse-chef_suspenderet

  Ludwik Sobolewski har været en succesfuld chef for WSE, som han har placeret som Central- og Østeuropas vigtigste børs. Foto: WSE


  WARSZAWA: Ejerne af børsen i Warszawa. WSE, har fyret administrerende direktør, Ludwik Sobolewski.


  Børsen i Warszawa har fået ny topchef. På et ekstraordinært møde mellem aktionærerne blev Adam Maciejewski udpeget til ny administrerende direktør efter Ludwik Sobolewski, som blev fyret.

  Ludwik Sobolewski blev suspenderet i december på baggrund af beskyldninger om, at han har forsøgt at påvirke børsnoterede selskaber til at investere i film, hvor han kæreste medvirker, skriver den britiske finansavis, Financial Times.

  Kæresten, skuespilleren Anna Szarek, skal spille en af hovedrollerne i filmen “Faraoens forbandelse”, som handler om en ferierejse til Ægypten, der går helt galt.

  Uetisk og skamfuld

  Ifølge Financial Times har den polske minister for offentlig ejendom, Mikolaj Budzanowski, kaldt Ludwik Sobolewskis opførsel for “uetisk” og “skamfuld”.

  WSE er selv børsnoteret, men den polske stat er fortsat den største aktionær. Tidligere i januar satte aktionærerne gang i en undersøgelse af beskyldningerne mod Ludwik Sobolewski.

  Aktionærerne fik konklusionerne præsenteret torsdag og tog den konsekvens at fyre topchefen.

  Tredje topchef siden 1991

  Ludwik Sobolewski benægter, at han har gjort noget forkert, og han har afvist en mindelig løsning, hvor han selv skulle forlade sin post, skriver Financial Times.

  Hans afløser, Adam Maciejewski, har været en del af WSE’s ledelse siden 1994, siden 2006 som medlem af direktionen.

  Han bliver den tredje topchef siden WSE åbnede i 1991.