Borgere skal høres om ny dansk-polsk gasledning

    baltic_pipe
    Baltic Pipe linjeføringen med norsk gas til Polen. 

    Den danske del af Baltic Pipe strækker sig gennem cirka 210 kilometer over Jylland, Fyn og Sjælland. Illustration: Energistyrelsen.


    KØBENHAVN: Planerne om en gasledning gennem Danmark til Polen er sendt til høring. Mere end to tusinde private ejendomme påvirkes.


    Alle dokumenterne i forbindelse med den planlagte norsk-polsk-danske gasledning Baltic Pipe fremlægges mandag. Frem til den 12. april kan danskere komme med indsigelser mod projektet, der påvirker borgere over hele landet. Gasledningens længde på dansk landjord er cirka 210 kilometer.

    Bor du i en af disse kommuner?

    Borgere i de følgende kommuner kan blive berørt af den nye gasledning: JYLLAND: Varde, Vejle, Vejen, Kolding. FYN: Middelfart, Assens, Odense, Faaborg-Midtfyn, Kerteminde, Nyborg. SJÆLLAND: Slagelse, Næstved og Faxe Kommune.

    LÆS MERE
    Folketinget: Baltic Pipe

    Fri af russisk gas

    Polakkerne ønsker gasledningen, for at blive uafhængig af gasleverancer fra Rusland. Det er meningen at Baltic Pipe projektet skal stå færdig til at blive taget i brug i 2022. Men fra dansk side er meningerne delte. Mange af de berørte danske husstande og landbrug, er utilfredse med planerne. Flere borgergrupper er dannet, og høringsperioden vil vise i vort stort omfang, der bliver taget hensyn til indsigelserne.

    Hørings runde

    Myndighederne har sendt høringsbrev til 831 ejendomme, der kan blive direkte berørt af projektet. Yderligere 1.203 ejendomme, der ligger i nærheden, har også fået høringsbrev. Der er planlagt høringsmøder i de berørte områder, hvor eksperter redegøre for detaljerne og konsekvenser ved den planlagte gasledning.

    Miljøkonsekvensrapporten og relevante dokumenter er fremlagt for offentligheden fra den 25. februar 2019 til den 12. april 2019, og desuden sendt til relevante danske myndigheder og organisationer.

    SE MERE
    Eksternt link: Høringsportal Baltic Pipe