Borgmester tiltalt for manglende mundbind efter klage

Den populære Warszawa-borgmester og tidligere præsidentkandidat Rafal Trzaskowski anklages nu af politiet for at bryde corona-reglerne, efter at han har anklaget politiet for overdreven brug af vold mod abort-demonstrationerne. På billedet er borgmesteren dog udrustet efter alle reglerne. Privatfoto.

WARSZAWA: Borgmester og tidligere præsidentkandidat, til afhøring hos politiet for manglende mundbind, efter at have klaget over ordensmagten.

LÆS  Corona tal fra Polen: 6.265 smittede polakker

Præsident Andrzej Dudas modkandidat ved seneste valg, Warszawa-borgmester Rafal Trzaskowski, har klaget til politiet over ordensmagten overdrevne magtanvendelse i forbindelse med abort-demonstrationerne, der begyndte i oktober. Han har ikke fået svar på klagen, men er i stedet blevet anklaget for ikke at bære mundbind – vel at mærke, på et tidspunkt hvor mundbind ikke var obligatoriske.

Kort afhøring

Nu har borgmesteren været ti afhøring om sagen. Besøget varede ikke længe, siger han til det polske medie Onet.

– Jeg blev afhørt på grund af den påståede forseelse – at jeg ikke havde mundbind på ved et møde, og fordi jeg ikke holdt afstand. Der var ingen regler om mundbind på det tidspunkt.

Politisk sag?

Rafal Trzaskowski kunne afslutte sagen ved at erkende sin skyld overfor politiet uden yderligere konsekvenser, men det afvist han. Han vil ikke stå opført som lovbryder, når han intet ulovligt har foretaget sig, oplyser hans advokat. Sagen ender nu ved domstolene, hvis politiet opretholder anklagen om det manglende mundbind.

LÆS OGSÅ: Ballade og voldsomme sammenstød i Warszawa

I Polen er det landets justitsminister der også er anklagemyndigheden, og iagttagere er ikke i tvivl om, at chikanen af den populære borgmester er politisk motiveret.

Radio slap fri

Samtidig er der dyb opstandelse over, at den regeringstro mediegigant Radio Maria, har gennemført en stor jubilæumsfest trods forsamlingsforbud, uden mundbind og uden at holde den rette afstand. Det skete på et tidspunkt hvor pandemien var på sit højeste.

LÆS  Corona tal fra Polen: 917 smittede polakker

FØLG CORONA-UDVIKLINGEN LIVE I POLEN HER

Støt polennu.dk og få flere nyheder.
Vælg mellem DKK
200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00

Warszawa en onsdag aften i oktober. Sammenstød mellem politi og demonstranter. Privatfoto.
Politiet var særdeles aggressive i anholdelserne af 48 aktivister, der protesterede mod en fængselsdom for hærværk til en LGBT-aktivist fredag aften og eftermiddag. Foto: Joanna-Scheuring Wielgus.

Støt polennu.dk og få flere nyheder.
Vælg mellem DKK
200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00

 

LÆS  Corona tal fra Polen: 103 smittede polakker