Brøndby vandt hjemme over Lechia Gdansk

Der blev spillet i mere end 120 minutter, da Lechia Gdansk og Brøndby torsdag aften mødtes for anden gang i Europa League turneringen. Det var fra første fløjt en spændende kamp.

Cirka 1.500 medrejsende fodboldfans fra Gdansk, så Brøndby nette flest gange efter en utrolig spændende og dramatisk kamp, der først blev afgjort efter forlænget spilletid. Efter 15 minutters spil kom Brøndby foran, da Paulus Arajuuri scorede til 1 – 0. Og det var også stillingen efter en hektisk første halvleg, hvor polakkerne var bedst før Brøndby fik scoret. Med det resultat ville Brøndby gå videre til tredje runde.

Polske scoringer

I det 53. minut var det polakken, Brøndby-anfører Kamil Wilczek, der scorede til 2-0. Det fik Gdansk til at skifte to spillere ud for at satse offensivt. Og det gav pote for det polske mandskab. Efter 66. minutter scorede Flavio Paixao og reducerede dermed til 2-1. Nu stod de to hold lige i den samlede stilling, og det blev en hektisk halvleg der bød på flere tvivlsomme dommer afgørelse, hektisk spil og ulovligt fyrværkeri fra fangrupperne.

Begge hold havde mange muligheder for yderligere scoringer, men det kneb med afslutningerne for polakkerne og Brøndby angriberen havde svært ved at passere Gdansk målmanden, der stod en flot kamp.

Forlænget spilletid

Da de første 90 minutter var gået, stod der 2 – 1 til Brøndby. Men da Lechia Gdansk vandt det første opgør i Polen med same ciffer, måtte de to mandskaber ud i forlænget spilletid på 2 x 15 minutter.

Den forlængede spilletid var kun 3 minutter gammel, da den unge ind skiftede Brøndby-angriber Jesper Lindstrøm scorede til 3 – 1. Og selv om polakkerne forsøgte, var det tydeligt at kræfterne var sluppet op. Lindstrøm blev kampens store helt på Brøndby Stadion, da han lige før afslutningen af anden halvleg i den forlængede spilletid, slog den blå-gule sejr fast ved at score til slutresultatet 4 – 1.

Det betyder, at Brøndby nu er videre til tredje runde af Europa League med et samlet resultat på 5 – 3.

Det var blot anden gang at Lechia Gdansk er gået videre i de europæiske turneringer, så skuffelsen var naturligvis stor for polakkerne. Første gang det skete var tilbage i 1983. Brøndby spiller sin næste kamp i Europa League allerede i den kommende uge.