Byggeriet i Polen er faldet markant det seneste år

  anden_verdenskrig_museum_jens_moerch_gdansk

  Polen har været udsat for en sandt byggeboom gennem det seneste årti, men har det seneste år oplevet en tilbagegang på cirka ti procent. Her er det byggeriet af et nyt museum for Anden Verdenskrig, der har været under opførsel i flere år, og som efter planen åbner til september. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


  BRUXELLES: Polen har oplevet det tredje største fald i nybyggeri i EU det seneste år.


  Byggeriet i Polen er faldet med 10,1 procent målt fra februar sidste år til februar i år. Det viser en ny opgørelse fra det officielle EU statistik kontor Eurostat.

  Svag europæisk vækst

  I EU som helhed er byggeriet steget med 2,3 procent i samme periode, mens stigningen i eurozonen er på 2,5 procent.

  Slovakiet og Spanien

  – Blandt de medlemsstater hvor der foreligger oplysninger, er de højeste stigninger i byggeriet opgjort i Slovakiet til 18,8 procent, Spanien med 13,0 procent, Sverige 11,3 procent, skriver Eurostat i forbindelse med rapporten torsdag.

  Største fald

  De største fald er målt i Slovenien, hvor faldet er på 30,8 procent, Ungarn hvor faldet er på 19,3 procent, og endelig Polen på tredje sidste pladsen med et fald i byggeriet på 10,1 procent.

  Der er næppe nogen grund til bekymring for byggeindustrien i Polen, da landet det seneste årti har oplevet en enorm vækst i byggeriet.