Flere_til_Chopin_end_EM_2012_i_fodbold_Polen_Martin_Bager_polennu

Den polske komponist F. Chopin, trækker hvert år mange turister til den polske hovedstad. Her gør turister sig klar til en fotosession, foran en af de mange Chopin statuer i Warszawa. Foto: Martin Bager, polennu.dk.

LÆS  Danmark åbner for indrejse fra Polen

WARSZAWA: 200 året for Chopins fødsel tiltrak overvældende mange turister til Polens hovedstad, mens EM 2012 i fodbold skuffede.

LÆS  Legia Warszawa er videre i Champions League

Selv om EM 2012 i fodbold er verdens største event, så kom der langt færre turister til Warszawa under slutrunden end ventet. Det oplyser Warszawas Turistorganisation.

Skuffelse over EM 2012

Turistorganisationen i den polske hovedstad har ingen præcise tal for EM 2012 slutrunden endnu, men branchen er skuffet. Derimod er der glæde over tallene for Chopin året (2010), der blev markeret over hele verden med events.

340.000 til Chopin

Under Chopin-året besøgte 340.000 turister den polske hovedstad, og det var langt mere end ventet.

Polsk kultur til alle

– Det viser igen, at polsk kultur er vores kvalitetstegn, og at vores kultur rummer det bedste, stærkeste, mest interessante og mest værdifulde, siger Polens kulturminister.

– Vi har også bevist, at vi er i stand til at dele vores kulturelle landvindinger med andre, siger ministeren i en kommentar til tallene.

Chopins offensiv

Chopin året bød på mange begivenheder med tilbud til både musikelskere og andre turister. Mange begivenheder var også målrettet børn og unge.

Populært Chopins musem

Chopin har sit eget museum i Warszawa. Museet blev grundlagt tilbage i 1954, men blev moderniseret op til komponistens 200 års fødselsdag.

LÆS  Målfarlige Kamil Wilczek er tilbage i dansk fodbold

I 2002 besøgte 5.500 mennesker museet, mens der fra maj til november 2010 var 103.500 besøgende.

Chopin i Danmark

I forbindelse med Chopin året besøgte verdens største to-mastede sejlskib, F. Chopin, København og Aarhus, for at lave pr for Chopin året.

LÆS  Nye regler for rejser ind og ud af Danmark