CNN sender dokumentarfilm om kommunismens fald

  CNN fortæller hele verden om polakkernes kamp for frihed og demokrati i Europa. Den 4. juni 1989 er det 20 år siden, at de første frie valg blev i østblokken blev gennemført. Arkivfoto.


  ATLANTA: Tv-stationen CNN sender den næste uge direkte fra polske byer, og har produceret en dokumentarfilm om 20-året for kommunismens fald og de første frie valg i Østeuropa den 4. juni 1989.


  ’Det nye Polen’ er temaet for en serie filmklip fra Polen, som den internationale tv-station CNN har produceret i forbindelse med 20-året for kommunismens sammenbrud i Østeuropa.

  Dokumentarfilm

  Temaet afsluttes med en dokumentarfilm – Autum of Change – der beskriver de begivenheder, der førte til de første frie valg for præcis 20 år siden, skriver CNN på sin hjemmeside.

  Filmklippene og dokumentarfilmen tager udgangspunkt i Solidarnosc og strejkerne på skibsværftet i Gdansk og den katolske kirkes betydning for vejen til demokrati og et nyt Europa.

  Polen og Europa

  Tv-seere over hele verden får dermed mulighed for at følge de seneste 20 år af Polens historie.

  – CNN’s kombination af historiske optagelser, personlige fortællinger og adgang til polske informationer fra dengang har givet os en enestående mulighed for at beskrive, hvordan Polen var katalysator for det Europa vi kender i dag, ‘ siger Mike McCarthy, der er vicepræsident hos CNN International.