Corona tal fra Polen: 100 smittede polakker

Corona i Polen og Gdansk
Corona tallene er generelt stærkt stigende i Polen, og ventes at stige yderligere. Dagens tal er dog relativt lave, men det er fordi de er indsamlet søndag, hvor antallet af test og vaccinationer er meget lavt. Arkivfoto.

GDANSK: Dagens corona tal fra Polen: 100 nye smittede polakker. 26 er døde, oplyser de polske myndigheder.


Dagens polske tal viser at der er 100 nye smittede polakker. Rekorden var den 1. april i år. Dengang var der 35.251 smittede polakker på et døgn. I Polen har man de tre varianter af corona; Gamma (brasiliansk), Delta (indisk) og Alfa som er den britiske variant. 90 procent af tilfældene i Polen har været den britiske variant. Polakkerne holder især øje med den indiske corona-variant (Delta), men polakker testes kun hvis de har corona-symptomer. Der testes langt færre i Polen end tilfældet er i Danmark.

I alt er 2.879.436 polakker nu blevet bekræftet smittet med covid-19. Af dem er de 2.651.045 blevet raske igen.

Moderat antal døde

Antallet af døde polakker med covid-19 er på 26 tilfælde i dagens tal. Den triste dagsrekord er 954 døde. Det var den 8. april i år. Det samlede antal døde er nu oppe på 74.943.

LINK TIL MYNDIGHEDERNE I POLEN

Følg dagens corona tal med polennu.dk. Det første corona-tilfælde blev bekræftet i Polen den 4. marts 2020. Det første covid-19 relaterede bekræftede dødsfald i Polen, var den 10. marts 2020.

LÆS OGSÅ: Seneste artikler om corona i Polen

Mere corona nyt fra Polen på dansk? Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med VISA, MASTER, Mobilepay og andre anerkendte og sikre betalingsformer.