Corona tal fra Polen: 123 nye smittede polakker

Polakker og corona tal
Sopot. Selv om der er tale om en moderat stigning i dagens tal, sammenlignet med de forrige dage, er der grund til glæde i Polen over corona-udviklingen. Smittetallene falder, og turister begynder at vende tilbage. Foreløbig er de polske byer dog fyldt op med polakker – kun få udenlandske turister har endnu fundet vej til de polske strande. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.

SOPOT: Dagens corona tal fra Polen: 123 nye smittede polakker og 26 covid-19 relaterede dødsfald, oplyser de polske myndigheder.


Dagens polske corona tal viser at der er 123 nye smittede polakker.

Rekorden var den 1. april i år. Dengang var der 35.251 smittede polakker på et døgn. I Polen har man de tre varianter af corona; Gamma (brasiliansk), Delta (indisk) og Alfa som er den britiske variant. 90 procent af tilfældene i Polen har været den britiske variant.

Men polakker holder især øje med den indiske corona-variant (Delta), som flere eksperter mener vil ramme Polen efter sommeren.

I alt er 2.879.811 polakker nu blevet bekræftet smittet med covid-19.

Lavt antal døde

I dagens tal er 26 polakker døde med covid-19 i kroppen. Den triste dagsrekord er 954 døde. Det var den 8. april i år. Det samlede antal døde er nu oppe på 75.005.

LINK TIL MYNDIGHEDERNE I POLEN

Følg dagens corona tal med polennu.dk. Det første corona-tilfælde blev bekræftet i Polen den 4. marts 2020. Det første covid-19 relaterede bekræftede dødsfald i Polen, var den 10. marts 2020.

LÆS OGSÅ: Seneste artikler om corona i Polen

Støt et frit danske medie om Polen. Du kan gøre det her ved at vælge mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – og DKK 1.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med VISA, MASTER, Mobilepay og andre anerkendte og sikre betalingsformer.